Srbin dominira u NBA: Jokićeva statistika za istoriju i mesto u odabranom društvu

27.02.2021

22:07 >> 22:13

0

Autor: N. St.

Neverovatni Nikola nastavlja da oduševljava

Srbin dominira u NBA: Jokićeva statistika za istoriju i mesto u odabranom društvu
Copyright Profimedia

Svako ko je ove sezone gledao mečeve Denvera mogao je da vidi da igra cele ekipe zavisi od Nikole Jokića. Srpski centar praktično sam nosi Nagetse u dosadašnjem delu šampionata.

Bez većih problema momak iz Sombora ove godine dolazi do „dabl-dabl“ učinaka, tu su i „tripl-dablovi“, a nedavno je oborio i lični rekord sa 50 postignutih poena. Da je sa razlogom u konkurenciji za MVP nagradu govori i još jedan podatak koji stiže iz Amerike.

Jokić je jedini igrač u NBA koji vodi svoj tim po poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama, procentima ubačenih šuteva, procentima ubačenih slobodnih bacanja, dabl-dabl i tripl-dabl učincima – napisao je novinar Kris Marlou na Tviteru.

Dominacija Srbina se vidi i po još jednom podatku. Samo su petorica igrača u istoriji bila najbolja u svom timu u različitim kategorijama. To je pošlo za rukom samo Skotiju Pipenu, Kevinu Garnetu, Lebronu Džejmsu, Janisu Adetokunbu i Dejvu Kouensu.

Nagetsi su pred start sezone najavili borbu za titulu, ali je jasno da će do toga teško doći ukoliko ne obezbede Nikoli pomoć. Trenutno se najviše spekulacija vodi oko Bredlija Bila iz Vašingtona. Igrača koji bi i te kako mogao da pomogne “grumenju” u ostvarenju cilja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike