Obradović: Imali smo šansu, nedostajala je koncentracija u prelomnim momentima

03.12.2020

22:51 >> 22:52

0

Autor: N. St.

Trener crveno-beli nije bio previše raspoložen posle poraza od Makabija

Obradović: Imali smo šansu, nedostajala je koncentracija u prelomnim momentima
Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Saša Obradović je bio kratak na konferenciji za štampu posle poraza od Makabija (81:76). Pre svega je čestitao protivniku.

– Zaslužili su trijumf. Mi smo imali šansu, ali nam je nedostajala koncentracija u zavšrnici. U odbrani smo im dali neke skokove i otvorene šuteve, u ofanzivi nismo pronašli dobra rešenja, previše smo oklevali kada je bilo neizvesno. Šteta. Ponavljam, imali smo šansu, ali nije bilo koncentracije u ključnim momentima – rekao je Obradović.

Pročitajte još: Zvezda surovo kažnjena za greške: Brajant trojkama prekinuo loš niz Makabija

Njegov kolega sa klupe Janis Sferopulos je bio srećan što je prekinut niz od tri poraza.

– Veoma važna pobeda. Psihološki je bilo teško vratiti se posle tri izgubljena meča, iako smo i u tim duelima igrali dobro. U važnim momentima meča smo ostali fokusirani, mirni, nismo izgubili koncentraciju i pronašli smo način da završimo meč kako treba. Čestitam igračima na pobedi i pre svega na tome kako su reagovali u poslednja dva minuta – rekao je Sferopulos.

Čovek odluke bio je Elajdža Brajant koji je dao tri prelomne trojke.

– Dobili smo meč zato što smo promenili akcije na kraju. Igrali smo dobro na obe strane terena, mirnije, pametnije, sa više koncentracije i donosili smo prave odluke u napadu. Teže sve to ostvariti kada igrate bez navijača, jer praktično ne postoji prednost domaćeg terena. Što se Brajanta tiče, bio je veoma važan. Bio je svež kada je trebalo, doneo je neke prave odluke, prave akcije. Bio je ključ trijumfa – zaključio je Sferopulos.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike