Zvezda surovo kažnjena za greške: Brajant trojkama prekinuo loš niz Makabija

03.12.2020

21:18 >> 21:33

0

Crveno-beli nisu uspeli da slave u Tel Avivu

Zvezda surovo kažnjena za greške: Brajant trojkama prekinuo loš niz Makabija
Copyright MN Press

Još jedna neizvesna završnica i još jedan poraz Crvene zvezde. Ponovo su izabranici Saše Obradovića surovo kažnjeni za greške u samom finišu meča.

Ovog puta je to učinio Makabi, u Tel Avivu – 81:76 (23:20, 18:18, 17:17, 25:21).

Pročitajte još: TOK MEČA

Čovek odluke bio je Elajdža Brajant, igrač koji je nedavno odbio ponudu Milvokija da ode u NBA. Pogodio je tri ključne trojke i prekinuo loš niz svog tima od tri uzastopna poraza.

Zvezda je odlično započela meč, Kuzmić, Lojd i Kuridža su doneli sedam poena prednosti (9:16). Tada su u igru ušli Ročesti i Teri, a Makabi je to znao da kazni. Hanter je dao šest poena u nizu, sve preko Terija, Ročesti nije mogao odbrambeno da isprati svoje čuvare, a trojka Vilbekina uz zvuk sirene, pored trojice čuvara, je donela domaćinu prednost (23:20).

Ušli su crveno-beli zatim u „minus fazu“, pravili su dosta grešaka u napadu, poene nisu postigli više od četiri minuta, ali je tada na scenu stupio Davidovac. Pametnom igrom u ofanzivi je iznudio veliki broj faulova, bio siguran sa penala i uz to je uveo domaćina u bonus što je Lojd iskoristio, pa je na pauzu srpski tim otišao sa svega tri poena zaostatka (41:38).

Užasno je srpski tim počeo drugo poluvreme, za više od pet minuta igre su dali samo jedno slobodno bacanje, a to je Makabi iskoristio da stekne dvocifrenu prednost (52:39). To kao da je bio poziv za „buđenje“. O’Brajant je pokrenuo, a Lojd nastavio seriju Zvezde od 16:4 kojom su došli na svega jedan poen zaostatka (56:55).

Sve do polovine poslednjeg kvartala se igralo praktično „koš za koš“. Tada je na scenu stupio Elajdža Brajant, pogodio je dve trojke zaredom, a onda su usledile greške Džonija O’Brajanta, a onda i Lojda, a tako nešto ne sme da se događa u prelomnim momentima. Brajant je dao svoju treću trojku i rešio pitanje pobednika (78:71).

MAKABI: Brajant 18 (6sk), Vilbekin 23 (4sk), Džouns 8 (5as), Kaloiaro 3, Hanter 13 (10sk), Koen, Kaspi 4, Dorsi 4 (4sk), Dibartolomeo 2, Blejzer 2, Bender (7sk), Žižić 4

ZVEZDA: Ročesti 4 (2as), O’Brajant 13 (8sk) Volden 3, Lojd 24 (5as, 3sk), Davidovac 14, Lazić, Rit 3, Dobrić 4, Simonović, Kuridža 6 (5sk), Kuzmić 3, Teri 2

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike