KRAJ: Zvezda pala u završnici

03.12.2020

18:35 >> 21:28

0

Crveno-beli izgubili u Tel Avivu

KRAJ: Zvezda pala u završnici
Copyright MN Press

Nije kratka pauza i više vremena za trening pomoglo Crvenoj zvezdi da ispravi neke greške iz prethodnih mečeva. Ponovo su se iste boljke pojavile u Tel Avivu.

Makabi je u neizvesnoj završnici došao do pobede – 81:76 (23:20, 18:18, 17:17, 25:21). Iks faktor bio je Elajdža Brajant koji je dao tri trojke u poslednja dva minuta.

Pročitajte još: Intervju Marka Simonovića za “24sedam”

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Lojd sa 24 i Davidovac sa 14 poena, dok su se kod domaćina istakli Vilbekin sa 23 i Brajant sa 18 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA MAKABIJA

Lojd promašuje, O’Brajant se izborio za loptu, pogodio je jednog od igrača Makabija i doneo novi napad. Ostale su 2.3 sekunde, O’Brajant nije pogodio. Brajant daje trojku u poslednjim sekundama napada Makabija, Obradović traži minut odmora (78:71). Lojd je brzo došao do poena u prodoru. Usledio je brz faul na Vilbekinu koji je bio polovičan (79:73). Volden je fauliran u prodoru, pogodio je samo jedno bacanje (79:74).  Brajant je fauliran, pogodio je oba penala, a O’Brajant uz zvuk sirene postavlja konačan rezultat (81:76).

39′ – TEHNIČKA ZA DŽOUNSA

Lojda u par navrata čuva Hanter, ali ne uspeva da dođe do prednosti u toj situaciji. Dodao je do Kuridže koji nije uspeo da pogodi. Kaloiaro je potom napravio faul u napadu i dao novu šansu Zvezdi. Sudije su potom prekinule igru, jer je došlo do problema sa semaforom, pa su morali da utvrde koliko je vremena ostalo na satu. Problem je bio u desetak sekundi. Volden nije uspeo da pogodi posle prodora, Davidovac je imao dovoljno vremena da šutira za tri, ostavio je za O’Brajanta koji je fauliran (75:70). Džouns se nije odaljio od Voldena koji je izvodio aut, sprečio je dodavanje do Davidovca koji je bio sam pod košem, što je po novim pravilima tehnička greška. Bunili su se sa klupe Makabija, sudije nisu reagovale, a Lojd je poklon iskoristio i pogodio jedno slobodno bacanje (75:71).

38′ – GREŠKE O’BRAJANTA

O’Brajant pravi grešku, udvajaju ga i šalje loptu u ruke Hanteru. Lojd prekida kontru faulom, a Vilbekin ne pogađa.

37′ – DVE TROJKE BRAJANTA

Brajant pogađa dve trojke u nizu, Obradović reaguje sa klupe (75:70).

36′ – ZAKUCAVANJE TERIJA

Odličan potez Voldena koji šalje sjajan pas, a Teri zakucava. Potom Zvezda igra sjajnu odbranu, isteklo je vreme za napad Makabija, usledio je TV tajm-aut (69:70). O’Brajant ne pogađa.

35′ – O’BRAJANT DOBAR, PA LOŠ POTEZ

O’Brajant koristi snagu i svoje veštine, pogađa pod faulom Bendera, to mu je četvrta lična. Džoni promašuje dodatno bacanje (67:68). Odlična reakcija Davodivca, a O’Brajant je bio sebičan, promašio je trojku, što je Hanter kaznio na drugoj strani (69:68).

34′ – OBRADOVIĆ BESAN

Lojd poentira posle prodora, Voldenova odlična odbrana tera domaćina na grešku, a Brajant pogađa pod faulom. Obradović je besan sa klupe, tražio je da se faulom prekine kontra Makabija, što je rezultiralo poenima pod faulom i pogođenim slobodnim bacanjem (67:66):

33′ – PAMETAN POTEZ DAVIDOVCA

Ročesti pravi bespotreban faul, Džouns daje oba penala, a Volden ga menja. Davidovac je šutirao, Hanter je udario “rampu”, ali je to učinio prekasno, poeni su priznati (64:64). Kuridža je pokušao da blokira Kaloiara i završio je kod Obradovića, srećom, Kaloiaro je promašio za tri.

32′ – PROMENE U VOĐSTVU

Lojd pogađa trojku za prednost Zvezde (56:58), Vilbekin uzvraća, Ročesti pogađa za dva, a Kaloiaro za tri, potom Kuridža u svom stilu “zida” za izjednačenje (62:62).

30′ – ZVEZDA SE VRATILA U IGRU

Lojd daje novu trojku, Hanter “gasi požar” (56:53). Lojd pokreće kontru, dodaje do Ročestija za lake poene u seriji 16:4 (56:55). Lojd nije pogodio uz zvuk sirene.

28′ – TROJKA LOJDA

Ročesti promašuje trojku, Kaspi daje brze poene u kontri, a Lojd pogađa za tri (54:50).

27′ – DAVIDOVAC ODLIČAN

Sjajna reakcija Davidovca u odbrani, ukrao je loptu, a potom ga je Kaloiaro faulirao. Dejan je bio siguran sa penala (52:45). Dorsi je poslao previsoku loptu koja je završila na klupi Zvezde. O’Brajant pogađa sa poludistance i vraća crveno-bele u igru (52:47).

26′ – KONAČNO POENI IZ IGRE

Posle više od pet minuta igre je Zvezda postigla prvi koš iz igre, O’Brajant je poentirao sa poludistance. Bender ne pogađa, a O’Brajant uspeva da iznudi faul Brajanta koji se bezuspešno žalio sudijama. Sferopulos je tražio tajm-aut, a O’Brajant je dao oba penala po povratku na teren (52:43).

25′ – MAKABI KONTROLIŠE IGRU

Zvezda ne uspeva da dođe do poena iz igre. Makabi to koristi da uveća prednost (52:39). Ročesti je ostao sam na šutu za tri, promašio je Davidovac nije uspeo da vrati loptu posle ofanzivnog skoka.

23′ – DVOCIFRENA PREDNOST DOMAĆINA

Vilbekin daje nove poene za dvocifrenu prednost Makabija (48:38). Dobrić ide na prodor, fauliran je. Dao je jedno od dva slobodna bacanja (48:39). Hanter zatim faulira Voldena u pokušaju pravljenja bloka, a Simonović dobija prve minute na utakmici  (48:39).

22′ – NESPORTSKA LIČNA VOLDENA

Vilbekin je dao trojku, Volden nije uspeo da uzvrati, da bi posle izgubljene lopte Bendera Volden napravio nesportsku ličnu. Vilbekin je dao dva penala, Volden je ukrao loptu, ali je zatim izblokiran na prodoru. O’Brajant je promašio trojku (46:38).

20+’ – OBRADOVIĆ I LOJD

U pauzi između dva dela svoje viđenje dali su Džordan Lojd i Saša Obradović.

– Moramo da igramo brzo, ali pametno, da se lopta kreće i biće sve dobro – rekao je Lojd.

Trener crveno-belih je upozorio na propuste u odbrani.

– Dali smo im neke lake poene, posebno iz skokova u napadu. Možemo da igramo brže, ali imamo dobar rezultat na puazu. Moramo da zadržimo pobednički mentalitet.

20′ – MAKABI VODI NA POLUVREMENU

Vilbekin promašuej za tri ali lopta ostaje u posedu domaćina, Džouns kažnjava to trojkom. Lojd zatim odlučuje da ne šutira, već fintom tera dvojicu protivnika da idu na njega, što sotavlja Rita samog da uzvrati istom merom i pogodi trojku (41:38). Sferopulos je tražio tajm-aut za poslednji napad. Džouns promašuje za tri, Makabi ima prednost na pauzi.

19′ – DOSTA PENALA

Još jedan odličan potez Davodivca, faul i sigurni poeni sa penala. Lazić pravi treću ličnu. Blajzer je udario u glavu Lojda, sudije su odmah pokazale da je faul, gledale snimak i utvrdile da nije bilo elemenata za nesportsku. Lojd je dao oba penala (38:33). Davidovac krade loptu, pokreće brz napad, a Lojd uspeva da iznudi faul i da pogodi oba penala (38:35).

18′ – DAVIDOVAC U CENTRU PAŽNJE

Obradović je zvao akciju za Davidovca, lopta je konano došla do njega, pa je dobio dva slobodna bacanja i realizovao ih. O’Brajant pravi drugu ličnu, a Brajant daje oba slobodna bacanja. Rit menja O’Brajanta. Davidovac pravi fintu šuta, nadmudruje čuvare, i dobija faul. Pogađa oba penala. Džouns pogađa za tri preko ruke (36:29).

17′ – GLEDANJE SNIMKA I ODLUKA ZA ZVEZDU

Davidovac poentira, Dorsi je ostao potpuno sam pod košem, promašio je, pa je O’Brajant narpavio faul kako bi sprečio lake poene. Džouns je pogodio, al ije Žižić napravio faul u napadu. Arbitri su priznali poene, ali su odlučili da pogledaju snimak. Promenili su odluku, jer je faul bio pre nego što je Džouns izbacio loptu. Žižić je izašao zbog druge lične. Volden pravi grešku prilikom dodavanja (31:25).

15′ – ZVEZDINE GREŠKE U NAPADU

Zvezda je ušla u “minus fazu” u napadu. Dosta grešaka i promašaja. Srećom, Makabi ot ne uspevva da kazni. O’Brajant uspeva da iznudi faul i da pogodi jedno od dva penala (29:23). Dorsi promašuje za tri, ali mu se lopta vraća u ruke i ispravlja svoju grešku (31:23)

13′ – KASPI SE UPISUJE U STRELCE

Zvezda je imala nekoliko ofanzivnih skokova, ali pokušaji O’Brajanta nisu prošli kroz obruč. Blajzer je fauliran, dao je oba slobodna bacanja. Rit je uz zvuk sirene pokušao preko ruke za tri, nije bio ni blizu (25:22). Volden kreće u kontru, sudije pokazuju da je greška u koracima, iako svi sa klupe Zvezde pokazuju da je napravljen faul i da nema ni govora o koracima. Kaspi postiže prve poene na meču (27:22).

11′ – LOJD ODLIČAN

Sjajan prodor Lojda i sigurni poeni. Kaspi je ušao u igru posle druge lične Bendera. Izgubio je loptu (23:22).

10′ – NEVEROVATAN KOŠ VILBEKINA ZA KRAJ ČETVRTINE

O’Brajant je pokušao pored dvojice, napravio je grešku u koracima. Hanter je iznudio faul Terija, dao je samo jedno slobodno bacanje (18:18). Dorsiju ispada lopta, ali je hvata i pogađa iz popravnog. Teri pravi gršeku prilikom dodavanja, Obradović ga vadi iz igre, uvodi Rita. Dorsi promašuje za tri. Lojd je krenuo u prodor, Bender ga je faulirao. Džordan je pogodio oba. Vilbekin je ušao u igru za poslednji napad i pogodio preko trojice igrača Zvezde koji su izašli na njegov šut (23:20).

8′ – DOBAR POTEZ O’BRAJANTA

O’Brajant je ušao u igru i odmah se pokazao. Ušao je u reket i pogodio pod faulom Hantera. Promašio je dodatno slobodno bacanje. Dibartolomeo igra jedan na jedan sa Ročestijem, rutinski ga prolazi, pa ga Teri faulira. Daje oba penala (17:18).

7′ – HANTER U SERIJI, OBRADOVIĆ REAGUJE

Šest uzastopnih poena za Hantera, od čega dva zakucavanja pored Terija. Obradović reaguje tajm-autom (15:16).

6′ – KURIDŽA KORISTI SNAGU

Lojd je iznudio faul i dobio dva penala, ali je zadobio i posekotinu na ruci, pa je morao da izađe. Umesto njega je ušao Davidovac i pogodio oba penala. Žižić ne uspeva da pogodi preko Kuzmića, ali Zvezda nije odigrala dobar napad posle toga. Kuridža napada Bendera i pogađa. Tajm-aut Sferopulosa, posle kog Teri udara “rampu” Kaloiaru, ali Hanter pronalazi put do koša potom (11:16).

4′ – DVE BRZE LIČNE ZA LAZIĆA

Lazić je napravio dve brze lične greške, Vilbekin poklon koristi da pogodi dva slobodna bacanja. Dobrić je zamenio Lazića, a Lojd poentirao u kontri. Žižić ostaje sam pod kšem i zakucava (9:9). Lojd, uz malo sreće dolazi do lopte, vraća je za Dobrića koji daje trojku. Vilbekin ne uspeva da uzvrati (9:12).

2′ – PRVI POENI VOLDENA

Umesto brzih poena u kontri, Lojd je promašio trojku, Vilbekin je ostao sam u tranziciji i pogodio za tri. Volden pogađa sa poludistance. Žižić potom hvata skok u napadu i vraća loptu u koš posle promašaja Kaloiara za tri (5:7).

1′ – KUZMIĆ POD FAULOM

Lojd je dugo držao loptu, pronašao Kuzmića koji poentira pod faulom Žižića i daje dodatno slobodno bacanje (0:3). Potom odlična odbrana Zvezde, Lojd se spremao da šutne za tri u kontri, to je primoralo odbranu da se fokusira na njega, pa je dodao do Kuridže koji je postigao lake poene (0:5).

20:01′ – POSTAVA ZVEZDE

Startna postava Zvezde: Volden, Lojd, Lazić, Kuridža, Kuzmić

19:58′ – ZAHVALNICA ZA O’BRAJANTA

Pred početak meča je Džoni O’Brajant dobio poklon od domaćina kao znak zahvalnosti, pošto je nosio njihov dres u sezoni 2018/19.

19:47′ – SUDIJE

Pravdu na ovom meču deliće trojica arbitara – Daniel Erezuelo, Fernando Roča i Artem Lavrukin

19:43′ – DVOJICA SKORERA U PRVOM PLANU

U najavi Evrolige za ovaj susret su u prvom planu, očekivano, dvojica najboljih skorera ekipa – Skoti Vilbekin i Džordan Lojd.

19:37′ – MAKABI SA NBA POJAČANJEM

Makabi će u ovom meču igrati sa NBA pojačanjem. Omar Kaspi se oporavio od povrede i biće u sastavu za ovaj duel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike