Srećko Jarić za "Arenu": Kari je svoj hendikep pretvorio u prednost

08.03.2021

21:37

0

Autor: Adam Štulić

Sjajan razgovor u emisiji U obruču

Srećko Jarić za "Arenu": Kari je svoj hendikep pretvorio u prednost
Copyright MN Press

Gost emisije ’’U obruču’’ bio je bivši košarkaš Srećko Jarić, otac Marka Jarića. Tokom karijere, Srećko je nastupao za Radnički, Šibenik i Imt.

Na samom početku razgovora, osvrnuli smo se na situaciju u domaćoj košarci i na mlade igrače:

– Stvari su se potpuno okrenule. Nekada je trener bio glavni i on je određivao ko igra, on je pravio planove u smislu stvaranja mladih igrača i samog igračkog kadra. Gledamo utakmicu Zvezda – Partizan, gde je dvojica domaćih i devetorica nekih igrača za koje ja ne znam odakle su došli, a sve pod izgovorom Evrolige. Ne mogu da shvatim da naši igrači igraju po elitnim svetskim klubovima, a u domaćim za njih nema mesta – objašnjava Jarić, pa nastavlja:

– Treba imati hrabrost i uvoditi mlade igrače. Mislim da je problem to što treneri koji dolaze, obećavaju rezultate i dovode strance koji na kraju nisu nikakva garancija. Sa Petruševom smo dobili igrača koji zavređuje veliku pažnju. Pokazuje takav nivo talenta, raznovrsnosti u igri, inteligenciju… Odavno tako nešto nisam video. On je sada u najboljim godinama i ovo je pravi momenat za njega i taj momenat ne sme da se propusti – dodaje Jarić.

Stef Kari je neko ko je potpuno promenio način igranja košarke u Americi, a naš gost ne krije svoje mišljenje o sjajnom Amerikancu:

– Kakva je razlika između njega i Lebrona? Džejms je čudo, neverovatan igrač, a Kari je majstor i on pleni. Lebron je nezadrživ, fizički je dominantan, ali Kari je nešto drugo, on ne šutira – on pogađa. Svako može da šutne, ali pitanje je da li će pogoditi – govori Srećko, pa dodaje:

– On je važio za igrača koji ne može da uspe u NBA. On je svoj hendikep pretvorio u svoju prednost. On je hendikepiran u odnosu na ostale monstrume, u fizičkom smislu. Zašto je Džordan bio bolji od svih? Zato što je imao glavu. Tako sada i Kari poseduje tu košarkašku inteligenciju.

Pročitajte još

I Kari i Lilard su nešto potpuno nestvarno u današnjoj košarci, čini se da ne mogu da promaše odakle god da šutiraju.

– To su igrači koji nemaju pritisak, to njih ne zanima. To je kao kad bi ja rekao: kako hirurg radi operaciju srca? Oni nemaju taj problem. To je njima prirodno stanište. On prosto zna da to može da uradi, ubeđen je u to. On vidi taj koš i on ga daje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike