Kriza Partizana se nastavlja: Cibona slavila u Beogradu posle produžetka

06.03.2021

20:18 >> 20:25

0

Autor: M. R.

Ekipa iz Zagreba upisala pobedu - 90:87

Kriza Partizana se nastavlja: Cibona slavila u Beogradu posle produžetka
Copyright Promo/ KK Partizan

Poslednju pobedu u ABA ligi košarkaši Partizana su zabeležili 3. januara. Njihov post se nastavlja i posle večerašnjeg duela sa Cibonom. Crno-beli su još jednom poraženi, 12. put ove sezone na regionalnom frontu. Ekipa Vladimira Jovanovića je u Beogradu slavila posle produžetka – 90:87 (24:19, 13:17, 21:23, 22:21, 10:7). Posle ovog meča izabranici Saše Filipovskog imaju skor 7-12 na sedmom mestu, a Zagrepčani na osmoj pozicji 7-11.

Pobeda je Partizanu bila preko potrebna, zbog svega što se dešava u poslednje vreme. Povrede, porazi, gubitak samopouzdanja, nedostatak pozitivne energije… Da bi se bar malo izvukli iz tame, morali su da zabeleže trijumf. Protivnik im je večeras bio po meri.

Za prvih sedam minuta crno-beli su uspeli preko jedinog centra Nikole Jankovića da izgrade prednost – 19:13. Međutim, tada su potpuno stali i dozvolili rivalu da napravi seriju 11:0 i preuzme vođstvo. U drugoj deonici razlika je postala dvocifrena (33:22), a momci u crnim dresovima su ponovo upali u minus fazu. Srećom po njih, mlade nade su uspele da ih izvuku do odlaska na pauzu. Razmrdao je ekipu sjajnim zakucavanjem Trifunović, koji je pre toga ubacio i dve trojke. Energični Radovanović je bio siguran sa linije slobodnih bacanja, zabeležio je bitnu asistenciju i skok, dok je Stefanović trojkom uz zvuk sirene približio Partizan na samo pola koša razlike – 36:37.

Izazov su prihvatili mladići u dresu Cibone. Već u prvom napadu u nastavku Gnjidić je “nabacio” loptu Prkačinu za zakucavanje. Crno-beli su u boljem ritmu bili tokom treće četvrtine, pogađali su Dangubić i Trifunović, ali Prkačin im nije dozvolio da se odlepe. Pred odlučujuću deonicu domaći su imali minimalno vođstvo – 59:58.

Rašon Tomas je preuzeo glavnu ulogu u poslednjoj četvrtini. Međutim, na svaki njegov poen odgovor je imao Nakić, koji je sa svih strana kao od šale cepao mrežicu trojkama. Zahvaljujući njegovom šutu, ali i Prkačinu, Cibona je sredinom ovog perioda ponovo vodila. Kad je u reketu uspešan bio Planinić, Zagrepčani su otišli na 74:69. Partizan je imao četiri i po minuta da nađe put ka pobedi… Krenuo je pravom stazom Trifunović, za njim i Dangubić, a onda i Tomas. Serija 9:0 donela je Partizanu prednost 78:74. Ipak, nisu sačuvali vođstvo, već su dozvolili Nakiću da devet sekundi pre kraja pogodi trojku za produžetak.

U dodatnih pet minuta crno-beli nisu koristili šanse koje su im se pružale, za razliku od Zagrepčana koji su preko Drežnjaka overili pobedu.

PARTIZAN: Zagorac, Pejdž 2 (4as), Dangubić 13 (5sk), Stefanović 3, Jaramaz 14 (6as), Perkins 4, Jovanović, Janković 12 (7sk), Radovanović 4 (4sk, 3as), Tomas 15, Trifunović 20 (6sk, 4as).

CIBONA: Radovčić 4 (5as), Planinić 15 (5sk), Marić 8 (4sk), Novačić 2 (4sk), Prkačin 23 (9sk), Gnjidić 4, Branković 2, Drežnjak 9, Markota, Nakić 23 (10-7 za tri).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike