Radonjić: Očekivano teško, nismo ih potcenili

08.03.2021 | 22:24 >> 22:28

Autor: N. St.

Trener Zvezde analizirao meč u Splitu

Copyright MN Press

Morala je Crvena zvezda dobro da se namuči da bi stigla do nove regionalne pobede. Uspeli su da savladaju Split na gostovanju (60:71).

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je analizirao dešavanja sa utakmice.

Očekivano težak meč za nas posle jednog perioda koji je bio takav kakave je bio, sa puno dešavanja i opterećujućih stvari, rasporedom koji nije bio lak. Imali smo dupli evroligaški program u prethodne dve nedelje i u tim situacijama nije uvek lako igrati – počeo je Radonjić.

Nastavio je u istom ritmu.

– U prvom poluvremenu nismo igrali onako kako smo hteli u fazi napada. Bilo je grešaka i u odbrani, problema sa skokom, ali smo mogli kroz bolji napad da steknemo veću prednost. Dosta smo promašivali, veliki broj dobrih šuteva nije završio u košu. U nastavku smo bili dobri u defanzivi, popravili smo skok, igrali sa dobrom energijom u odbrani, naterali protivnika na 21 izgubljenu loptu i uz nešto bolji napad smo to valorizovali i slavili.

Pohvalio je protivnika.

– Split će nastaviti da ide napred i deluje mi da ima priliku za to. Izgleda da napreduju korak po korai i idu ka tome da u nekom narednom periodu bude još konkurentniji.

Na pitanje hrvatskih novinara da li je potcenio rivala kaže:

Ne, ni slučajno. Mi smo već više od mesec dana, ne znam koliko je vama to poznato, u problemima sa koronom, rasporedom, skraćenom rotacijom. Imali smo teške protivnike u Evroligu, na sve to moramo da pronalazimo rešenja da igrače vraćamo u ritam, a da ove što su više potrošeni malo sačuvamo. To nije jednostavno u ovom rasporedu. Nešto što zasigurno i dalje može da bude problem za nas. Iz tog razloga je pobeda važna i nismo ih potcenili, oni to ne zaslužuju – jasan je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Mile Karakaš nije bio u potpunosti zadovoljan.

Rekao bih da su se nudili tokom celog meča i da smo sami krivi što to nismo iskoristili. Promašivali smo previše zicera, otvorenih situacija i šuteva koji morate da pogodite da bi pobedili ovakvog protivnika. Na kraju, zaslužena pobeda Zvezde. Od prvog trenutka je bilo jasno kakva su ekipa i kakav je trener Radonjić. Njegovi timovi su uvek igrali agresivnu košarku i o tome smo dosta pričali pre utakmice, ali je to jedno, a teren drugo. Atletski su moćni igrači, na početku nam je teško bilo da se nosimo sa pritiskom i zato je dobro igrati ovu ligu. Samo se ovako može napredovati i navići – zaključio je Karakaš.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam