Olimpija posao u Moskvi završila u prvoj četvrtini: Panter "razoružao" armiju

11.03.2021

19:08

0

Autor: Adam Štulić

Ogroman korak je napravio milanski tim u borbi za top 8 Evrolige

Olimpija posao u Moskvi završila u prvoj četvrtini: Panter "razoružao" armiju
Copyright Profimedia

Posle ubedljivog poraza od Anadolu Efesa u Istanbulu, košarkaši CSKA doživeli su još jedan težak udarac, pošto su u Moskvi izgubili od milanske Olimpije 84:76 (30:10, 17:24, 23:21, 14:21), uz maestralnu rolu Kevina Pantera.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde “armejcima” je ubacio 32 poena (9/9 sl. b, 4/7 za dva, 5/9 za tri) i bio je jedan od najzaslužnijih za sjajnu prvu deonicu Mesininih izabranika, koji su najveći deo posla u ruskoj prestonici završili upravo tada.

Italijanski klub favorizovanom rivalu dopustio da mu da samo 10 poena, dok su na drugoj strani terena, Šilds, Rol, Lidej i Hajns, uz već pomenutog Pantera, iz minuta u minut uvećavali prednost do maksimalnih plus 20 na odlasku na prvi dvominutni odmor.

Pokušavali su Moskovljani potom da uhvate rezultatski priključak, predvođeni Džejmsom i Šengelijom u 27. minutu su prišli na minus pet (56:51), ali su onda Panter, Rodrigez, Šilds i Datome ubacili po jednu trojku i do kraja treće deonice ekspresno vratili gostima velikih plus 15, koji su samo na trenutak ugroženi u drugoj polovini poslednje deonice (76:70, 37. minut), dok i poslednju dilemu, sa dve vezane trojke, nije otklonio Panter.

Pročitajte još

Šilds je u pobedničkom timu postigao 14 poena, 12 je dao Lidej, dok je nekadašnji srpski reprezentativac Vladimir Micov za 14 minuta na parketu ubacio četiri poena. Kod domaćih, Džejms je meč završio sa 20 poena, jedan manje postigao je Šengelija, uz 10 skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike