Stigao je Savić: Na večeri sa Željkom Obradovićem odlučio sam da se vratim u klupsku košarku

16.03.2021

11:42 >> 13:08

0

Autor: M. R.

Danas i zvanično promovisan novi sportski direktor KK Partizan

Stigao je Savić: Na večeri sa Željkom Obradovićem odlučio sam da se vratim u klupsku košarku
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Novi sportski direktor Partizana je stigao. Od danas zvanično tu odgovornu funkciju u klubu iz Humske obavlja legenda naše košarke Zoran Savić. Došao je u veoma teškom trenutku, ali sa verom u mnogo lepšu budućnost.

Pročitajte još

Hteo bih Ostoji Mijailoviću da se zahvalim na ukazanoj prilici da radim u Partizanu – rekao je na predstavljanju Zoran Savić. – Situacija je trenutno veoma teška, ne bih se osvrtao na to. Pričao bih o viziji koju imam. Klub treba da se vrati na neke staze, da se iskoristi brend koji Partizan ima u zemlji i inostranstvu. Da napravimo domaće igrače, ako ih nemamo, i da nađemo prave strance. Nisu problem stranci, niti domaći igrači. Moramo da sastavimo ekipu od igrača koji imaju duh Partizana koji je građen godinama. Ne smemo da dopustimo da se to izgubi. Ovakvih sezona je bilo, nekad u životu sve što uradite, krene nizbrdo. Mora da se završi na najbolji mogući način pa ćemo da planiramo na kraju godine da krenemo drugim putem. 

Savić je otkrio i kako je došlo do njegovog povratka u klupsku košarku.

– Više imam mentalitet čoveka koji radi u klubu, nego sportskog agenta koji nekog ubeđuje da je nešto dobro za njega. Nisam dosadan i navalentan, da okrenem sto puta nekoga… Poslednjih pet godina nisam regurtovao igrače, provodio sam vreme u Dubaiju, gde imam firmu za sportski menadžment. Imao sam nekoliko igrača iz familijarnih odnosa: Paskvala, Mačvana… Nije mi taj posao bio životni poziv. Kad radiš u klubu, to je najveći stres u životu. Uvek te zovu kad je neki problem, više negativnih poziva, a ne čestitanja. Poslednje dve ili tri godine sam razmišljao o tome.

Prelomni trenutak desio se u Valensiji prethodne godine.

– Doneo sam odluku kada sam sedeo sa Željkom Obradovićem na večeri. Nismo se do tada videli odavno… Posle utakmice jedne koju su izgubili nesrećno smo sa celim društvom sedeli na večeri. Video sam da mi fali onaj stres, da li si dobio ili izgubio utakmicu. Ali, nisam razmišljao o povratku u našu zemlju, i ranije sam govorio o problemima koje ima srpska košarka. Ali, video sam da prijatelji koji odlaze iz kluba, opet imaju samo lepe reči. Video sam pripadnost svih igrača koji su ovde igrali. Vrlo brzo smo završili, za pet dana smo dogovorili. Imao sam otežavajuću okolnost što je Nikola Lončar bio na toj poziciji, on mi je dobar prijatelj, a i kumovi smo… Nisam očekivao da će ovako da se desi, ali se dogodilo za pet dana.

Savić je kao igrač ostavio značajan trag u reprezentaciji naše zemlje. U dresu Jugoslavije je tri puta bio evropski šampion (1991, 1995, 1997). Ima osvojeno zlatno na Svetskom prvenstvu 1990. godine, kao i srebro na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike