Vikend na Areni uz NBA košarku: Bogdanović gostuje Lejkersima, Vučević u Bostonu

19.03.2021

16:36 >> 16:43

0

Autor: N. St.

Zanimljivi mečevi predstoje

Vikend na Areni uz NBA košarku: Bogdanović gostuje Lejkersima, Vučević u Bostonu
Copyright Profimedia

Ljubitelji NBA lige sa velikim nestrpljenjem čekaju mečeve koji se vikendom igraju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Jedan od glavnih razloga za to jeste velika vremenska razlika između Evrope i Amerike.

Zbog toga se vikendom pojedine utakmice igraju u idealnom terminu za Evropu – večernjem. Tako će kraj malih ekrana na kanalima “Arene sport” gledaoci moći da uživaju u dva meča u udarnom terminu. Prvi je u subotu između Los Anđeles Lejkersa i Atlante (20.30h – Arena 1), a drugi u nedelju između Bostona i Orlanda (20.30h – Arena 2).

Predstavićemo vam i neke zanimljive podatke o te dve utakmice koje možda niste znali. Kada je u pitanju duel u Kaliforniji, ovo su neke interesantne informacije:

Deniš Šruder je NBA karijeru počeo kao rezerva Hoksa, a sada je u Lejkersima jedan od najbitnijih košarkaša uz Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa. Prošle godine je završio drugi u izboru za najboljeg šestog igrača.

Lebron Džejms (36) igra svoju 18. sezonu na vrhunskom nivou i nalazi se u konkurenciji za najkorisnijeg igrača sezone (MVP). Do sada je četiri puta osvojio to priznanje, po pet imaju Majkl Džordan i Bil Rasel. Ukoliko “kralj” zaista dođe do ove nagrade postaće najstariji MVP ikada.

Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

– Dolazak Klinta Kapele je bio pravi potez Atlante. Značajno je unapredio igru Hoksa u odbrani i na prvom mestu je u ligi po broju skokova (14.1 po meču), a na trećem po broju blokada (2.3 po meču). Uz to je uspostavio odličan odnos sa Trejom Jangom u “pik en rol” igri.

Džon Kolins je jedna od mladih zvezda Atlante. Krilni igrač je visok 206 centimetara i jedan je od četvorice košarkaša koji su prošle sezone prosečno beležili 20 poena i 10 skokova. To je pošlo za rukom samo Janisu Adetokunbu, Džoelu Embidu i Karlu-Entoniju Taunsu.

Bogdan Bogdanović i Danilo Galinari iz Atlante su pre dolaska u NBA dobili prestižno priznanje Evrolige “Zvezda u usponu”. Ovu nagradu su takođe osvojili i Luka Dončić i Riki Rubio.

Mark Gasol je na draftu 2007. godine izabran kao 48. pik upravo od strane Lejkersa. Tada je trejdovan u Memfis, a u suprotnom pravcu je otišao njegov rođeni brat Pau Gasol.

MN Press

– Trener Atlante Nejt Mekmilan je bio pomoćnik treneru Lejkersa Frenku Vogelu u Indijani.

Kada je u pitanju nedeljni okršaj u “TD Gardenu”, ovo su neke od zanimljivosti:

Džejson Tejtum i Džejlen Braun iz Seltiksa predstavljaju moderne NBA krilne igrače. Visoki, brzi, atletski dobro građeni i sposobni da postignu koš iz raznih pozicija na terenu, a da u isto vreme igraju dobru odbranu. Njih dvojica se dobro znaju još iz srednje škole kada su bili na istim košarkaškim kampovima, a njihovi putevi su se ukrštali i tokom fakultetskih dana.

Nikola Vučević je jedini Crnogorac u NBA ligi. Igre sjajnog centra su ove sezone odlične, a da ima još veština je pokazao na nedavnom Ol-staru gde je, pre meča svih zvezda, zauzeo drugo mesto u takmičenju u veštinama, odmah iza Domantasa Sabonisa iz Indijane.

Profimedia

Danijel Tajs je jedan od iks faktora iz senke za trenera Breda Stivensa. Bez obzira na to da li meč počinje u petorci ili ulazi sa klupe, uvek pruža maksimum i radi one stvari koje se često ne primećuju u samoj statistici.

Evan Furnije igra odlično ove sezone, prosečno beleži 18.7 poena po meču što mu je najbolja statistika u dosadašnjoj NBA karijeri. Njegov glavni problem su povrede zbog kojih je do sada odigrao 22 od ukupno 40 mečeva Orlanda.

Kem Birč (Orlando) i Tristan Tompson (Boston) su reprezentativci Kanade.

– Otac Terensa Rosa, Teri Ros, je igrao u kontinentalnoj košarkaškoj ligi (Continental Basketball Association – Eastern Pennsylvania Basketball League).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike