Bogdanović udario na Pokuševskog: Partija sezone, pa snažna poruka budućem asu (VIDEO)

19.03.2021

06:57 >> 08:10

0

Autor: D. B.

Atlanta pobedila Oklahomu

Bogdanović udario na Pokuševskog: Partija sezone, pa snažna poruka budućem asu (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson

Sa jedne strane najmlađi igrač u NBA – Aleksej Pokuševski. Sa druge strane čovek koji je do sinoć tražio pravi ritam posle oporavka od povrede – Bogdan Bogdanović. I videli smo najbolju partiju ove sezone nekadašnje uzdanice Partizana, Fenerbehčea i Sakramenta.

Na kraju: Atlanta – Oklahoma 116:93 (31:21, 30:20, 30:26, 25:26).

Bogdan je igrao 29 minuta. Postigao je 23 poena, što mu je rekord sezone. Od toga pet je došlo posle uspešnih šuteva za tri poena. I to nije bilo sve, već je pridodao odličnom učinku šest skokova i tri asistencije.

Pokuševski je ponovo bio u prvoj petorci Oklahome. Igrao je 27 minuta i mučio se da “namesti ruku”. Meč je završio sa četiri poena (8-2 za dva, 3-0 za tri) uz šest skokova i dve asistencije.

Atlanta je u velikom naletu. Ovo je timu iz Džordžije sedmi trijumf u nizu. Serija je počela u momentu kada je sa klupe otišao Lojd Pirs, a brigu o timu preuzeo Nejt Mekmilan.

Posle meča Bogdan se bio čovek koji je davao izjave za američke TV kuće. “Bio si brilijantan, vratio si se” – rekli su voditelji “Foksa”.

Hvala. Osećaj je sjajan što smo nastavili niz. Želimo da igramo na pravi način. To je sve. Eto večeras sam ja bio taj koji je pogađao, prethodnih večeri drugi su postizali poene.

Posebne pohvale Bogdanović je dobio zbog načina na koji igra kao adut sa klupe zajedno sa veteranom Rondom i iskusnim Italijanom Galinareijem.

– Kao da se dugo poznajemo. Zabavljamo se.

Na red je stigla i molba voditelja da progovori neku reč o Pokuševskom.

Pročitajte još

Imao je večeras loš dan. Ali, nekoliko mečeva je pokidao. Gledao sam ga protiv Dalasa. Jako je talentovan. Mora da radi na svom telu i to on zna. Dobili ste još jednog talentovanog igrača u NBA. I ne zaboravite da je Srbin. Samo jednom smo se videli. Ali, mislim da nas zastupa ista menadžerska agencija, pa sam ga pratio.

Pred Atlantom je sada serija mečeva na gostovanjima. Prvi rival biće im Los Anđeles Lejkersi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike