Micić srušio PAO, Makabi posle preokreta bolji od Žalgirisa

25.03.2021

21:29 >> 21:32

0

Autor: M. R.

Efes slavio na domaćem terenu - 85:65

Micić srušio PAO, Makabi posle preokreta bolji od Žalgirisa
Copyright Promo/ Profimedia

Bez većih problema košarkaši Efesa stigli su večeras do trijumfa protiv Panatinaikosa na domaćem terenu – 85:65. Ekipa Ergina Atamana se vratila na pobednički put, posle poraza u prošlom kolu Evrolige od Bajerna iz Minhena. Tri kola pre kraja ligaškog dela klub iz Istanbula zauzima treću poziciju sa skorom 20-11.

Pročitajte još

Do 20. pobede predvodio ih je srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 21 poenom, četiri skoka i sedam asistencija. Za dva je šutirao 8-7, za tri 2-1 i sa linije slobodnih bacanja 4-4. Ostvario je ukupan indeks korisnosti – 30. Najbolje ga je ispratio Brajant Danston sa 15 poena i četiri uhvaćene lopte.

U poraženom sastavu, za koji i dalje zbog povrede ne igra Nemanja Nedović, najbolji je bio Mario Hezonja sa 14 poena. PAO posle ovog kola ima skor 10-19 na 16. poziciji. Preostalo mu je još da odigra mečeve sa Baskonijom, Olimpijom i Žalgirisom, kao i dva odložena duela sa Zenitom i CSKA. Do kraja ligaškog dela Efes će se sastati sa Real Madridom, Baskonijom i Olimpijom.

U drugom susretu večeras je Makabi stigao do pobede protiv Žalgirisa posle preokreta – 88:81. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dragan Bender sa 16 poena, dok je sa druge strane najbolji bio Najdžel Hejs sa 24, uz pet skokova. Žalgiris je trenutno na 11. poziciji sa skorom 15-16, a Makabi je na 13. mestu (12-17).

Litvanski tim će u narednom periodu igrati sa Albom, Bajernom i PAO, dok je Izraelcima preostalo da se sastanu sa Barselonom, Zvezdom i Zenitom po redovnom rasporedu, kao i sa Asvelom i Himkijem u zaostalim utakmicama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike