Nova pojačanja stigla u Denver: Ovaj tim ima sve što je potrebno za NBA titulu

27.03.2021

16:39 >> 16:44

0

Autor: N. St.

Gordon i Mekgi predstavljeni u Koloradu

Nova pojačanja stigla u Denver: Ovaj tim ima sve što je potrebno za NBA titulu
Copyright Tanjug/AP Photo/Rusty Costanza

Pred sam istek roka za trejdove je Denver konačno napravio poteze koji su se čekali. Doveli su dvojicu igrača koja mogu da pomognu Nikoli Jokiću i da ga rasterete. Stigli su Aron Gordon i Džaval Mekgi.

Od doskorašnjih igrača Orlanda i Klivlenda se očekuje da više pomognu u defanzivi, ali i da u napadu isprate ideje srpskog centra i dodatno podignu ekipu. Danas su i zvanično predstavljeni u Koloradu.

– Ako moglu da pomognem ovom timu tako što ću čuvati neke od najboljih igrača u ligi srećan sam zbog toga. Uzbuđen sam i ne mogu da dočekam taj izazov.  Srećan sam što sam pronašao novi dom i što sam postao deo ove opasne ekipe – rekao je Gordon.

Jedva čeka da bude na parketu sa Nikolom.

Ovde sam da bih mu olakšao posao. Utrčavanja i igra iz drugog plana je važan deo moje igre, uzbuđen sam što ću sarađivati sa Jokićem. Takođe, to što ću igrati utakmice sa većim značajem mi je motiv više da se pokažem. Uveren sam da će mi pomoći ovaj novi početak sa novom organizacijom, novim sistemom i novim trenerom. Što se trejda tiče bilo je nekoliko zaintersovanih timova, ali smatram da je bez mnogo razmišljanja Denver najbolji za mene – jasan je Gordon.

Čim je zvanično objavljeno da je iskusni centar novi član Nagetsa, on je na društvenim mrežama postavio sliku tri trofeja i četvrtog u zagradi. Jasna aluzija na to da želi da podigne NBA trofej i četvrti put u karijeri.

Naravno da je pehar cilj. Ako vam to nije cilj onda se bavite pogrešnim sportom. Osećam da ovaj tim ima sve što je potrebno da bi u tome uspeo – poručio je Mekgi.

Džaval dobro poznaje grad pošto je tri godine nosio dres Nagetsa, dok je titule osvajao sa Golden Stejtom i Los Anđeles Lejkersima.

– Vidim sebe kao veliku pretnju za lob igru u napadu i kao zaštitnika obruča u odbrani. U isto vreme želim da budem i lider na terenu. Postaraću se da donesem šampionski pedigre u ekipu.

Na kraju je otkrio i da ga ne zanima samo košarka, već i neke druge stvari.

– Volim da pričam o Netfliksu, bitkoinu, kripto valutama, investicijama. Ako želite da znate kakav je novi „Ajfon“, šta može da uradi i zbog čega može da bude sve bolji onda možete slobodno to da me pitate. Znam sve što treba da znate o tehnologiji – zaključio je Mekgi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike