Srpski derbi u Koloradu: Jokić bolji od Bogdanovića

29.03.2021

05:51 >> 06:04

0

Autor: Milan Nastić

Denver pregazio Atlantu sa 126:102

Srpski derbi u Koloradu: Jokić bolji od Bogdanovića
Copyright Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney)

Mnogo više se očekivalo od srpskog derbija u Koloradu između Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića. Međutim, Denver je pregazio Atlantu sa 126:102, i time pokazali da su trenutno mnogo bolja ekipa od Hoksa.

Što se tiče učinka srpskih igrača, stameni Somborac je još jednom pokazao da je jedan od najboljih igrača u NBA.

Jokić je bio blizu još jednog tripl-dabl, i to bi sigurno ostvario da celu poslednju četrvtinu nije presedeo na klupi. Centar Denvera je ubacio 16 poena, ostvario 10 skokova, imao osam asistencija za 28 minuta.

Treba istaći da centar Denvera u prvom poluvremenu više razigravao igrače, nego što je šutirao. U tom delu meča imao je stoodstotini učinak, od četiri pokušaja, sve je uspeo da pogodi.

Pročitajte još

Sa druge strane Bogdan Bogdanović nije imao svoje veče, postigao je devet koševa, uz jedan skok i jednu asistenciju.

Što se tiče same utakmice, Atlanata je bila samo ravnopravan protivnik u prvoj četrvtini, ali Nagitsi su dali gas u drugoj deonici i to u poslednjih četiri minuta, napravili dvocifrenu prednost i na poluvreme otišli sa 65:55.

U nastavku prednost je rasla, koja je u jednom trenutku iznosila i plus 33, i na semaforu je stajalo 123:90, ali u poslednjim trenucima Atlanata je uspela da ublaže prednost.

Zbog ubedljive prednosti, trener Denvera je Majkl Meloun je na parket ubacio drugu postavu, a najbolji pokazatelj toga je da je Jokić poslednjih 12 minuta presedeo na klupi, kao i Marej.

Najefikasniji na meču je bio je košarakaš Atlante Trej Jang sa 21 poenom, u timu iz Kolorada svoju šansu je iskoristio Džemajkl Grin sa 20 koševa, dok su iza njega bili Marej sa 17 i Jokić sa 16 poena.

Nagitisi su tako stigli do 28 pobede u sezoni, uz 17 poraza, i trenutno je šesti u Zapadnoj konfrenciji. Atlanta je sada na polovičnom učinku od 23 trijumfa i isto toliko izgubljenih utakmica.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike