Estudijantes napokon slavio: Avramović ubacio 26 poena

06.12.2020

13:51 >> 15:34

0

Autor: M. R.

U poraženom timu je bio odličan Goran Huskić

Estudijantes napokon slavio: Avramović ubacio 26 poena
Copyright Profimedia

Seriju od četiri vezana poraza, košarkaši Estudijantesa prekinuli su zahvaljujući košarkašu koji je tokom reprezentativne pauze nosio kapitensku traku Srbije. Aleksa Avramović je predvodio svoj tim do pobede protiv Bilbaa – 78:77.

Srpski plejmejker je postigao 26 poena, uz dva skoka i četiri asistencije. Nije ni njegova sjajna partija uspela da obezbedi ekipi iz predgrađa Madrida mirnu završnicu, već je kao i u prethodnom kolu protiv Unikahe bilo vrlo dramatično. Pobedničke poene postigao je Viktor Arteaga (15, 8sk) pet sekundi pre kraja susreta i to posle ofanzivnog skoka, nakon promašaja Avramovića. Španac je spasio Aleksu da od junaka ne postane glavni tragičar. Drugi srpski košarkaš Aleksandar Cvetković postigao je pet poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

U poraženom taboru odličan je bio srpski centar Goran Huskić, koji je meč završio sa 15 poena, sedam skokova i jednom veoma lepom asistencijom.

Estudijantes posle ovog meča ima učinak u ACB ligi od pet pobeda i osam poraza, a Bilbao dva trijumfa i deset izgubljenih mečeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike