Radonjić: Situacija traje već nekoliko meseci, pomalo je frustrirajuće...

30.03.2021

20:53

0

Autor: Adam Štulić

Strateg crveno-belih posle poraza ubedljivog poraza od Olimpije

Radonjić: Situacija traje već nekoliko meseci, pomalo je frustrirajuće...
Copyright Promo/ABA/KK Buducnost

Veče za zaborav je iza košarkaša Crvene zvezde. U 32. kolu Evrolige, u dvorani “Aleksandar Nikolić” pretrpeli su veoma težak poraz od milanske Olimpije (93:72), koja je sredinom četvrte deonice imala na svom kontu i plus 29.

Posle meča strateg crveno-belih Dejan Radonjić čestitao je rivalu na pobedi, dodavši da su izabranici Etorea Mesine igrali veoma dobru utakmicu tokom svih 40 minuta.

Odigralu su veoma dobar meč od samog početka, uz vidljivi kvalitet koji poseduju, izašli su sa jasnom idejom da se dobije utakmica koja im omogućava da dođu do plasmana koji može da im donese i prednost domaćeg terena u plej-ofu, što na kraju može da rezultira i plasmanom na Fajnal for. Način na koji su se pozložili i kako igraju već duže vremena, pokazuje da neće biti nikakvo iznenađenje ako u završnici naprave nešto više – kazao je Radonjić.

Na sve kadrovske probleme s kojima se crveno-beli suočavaju poslednjih meseci, nadovezala se i povreda Korija Voldena na poslednjem treningu pred meč s Milanom, zbog čega nije mogao da pomogne saigračima.

To su stvari koje se dešavaju tokom sezone i to je nešto što treba da se ukalkuliše na samom početku. Situacija koja traje već nekoliko meseci pomalo je frustrirajuća… Od prvih slučajeva zaraze virusom korona, pa čekanja igrača da se vrate, posle čega je usledio novi krug korone, pa povrede, pa raspored koji nas troši. U stanju smo iščekivanja svakog dana da vidimo kakva nam je situcija, pa tek onda pravimo plan. Imamo još dve utakmice u Evroligi što po brojkama nije puno, ali naš raspored je i te kako zahtevan. Moraćemo da pokažemo ekstra napor da prvo izađemo ne toliko loše iz ovog perioda dok je Evroliga u toku, pa posle toga i ritam koji imamo u ABA ligi, gde takođe u poslednjoj nedelji imako četiri utakmice u sedam dana. Puno puta sam pričao oko toga, iščekivanja da budem svi na treningu, ali ovoga puta neću. Ostaje mi da se malo nerviram, i da tražimo način kako da izađemo što jači iz ovoga.

Pretposlednji meč ove sezone u elitnom takmičenju Zvezdini košarkaši igraju u četvrtak u dvorani “Aleksandar Nikolić” protiv Makabija.

Imamo dupli program, ali to je ono što je trenutna situacija. Možemo da pričamo i pravimo analizu za taj meč, ali opterećujuće je ono što smo prošli i šta nas čeka posle toga. U ovom trenutku je prilično nagomilano i zahteva, pre svega, dobru analizu, ali i nadu da stanje neće biti pogoršano. Imamo novu obavezu, meč koji treba da se odigra protiv Makabija. Prilika je da se odigra meč protiv dobrog protivnika, koji ima izražen individualni kvalitet i koji je u mnogim utakmicama ove sezone pokazao da može da bude mnogo bolje plasiran. Moramo da vodimo računa o nama i kako da se prevazilazi situacija u kojoj se trenutno nalazimo.

Strateg gostiju Etore Mesina je, očekivano, bio veoma zadovoljan.

Imali smo nekoliko poraza (Barselona i Baskonija), ali su moji igrači večeras imali neverovatno samopouzdanje i energiju. Odigrali smo dobru utakmicu. Pet minuta pre kraja imali smo 24 asistencije i jednu grešku. Naša odbrana bila dobra tokom cele utakmice. Čestitam igračima i klubu, biti u top 8, poslednja dva meseca i u top 4, moramo da budemo ponosni. Videćemo šta će biti u budućnosti – kazao je iskusni italijanski stručnjak.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike