Mega se oprašta od "Ranka Žeravice"

10.04.2021

10:26

0

Autor: D. B.

Tim Vladimira Jovanovića sutra igra poslednji meč na svom terenu ove sezone u ABA ligi

Mega se oprašta od "Ranka Žeravice"
Copyright MN Press

Polako, ali sigurno spušta se zavesa na ligaški deo ABA lige.

Košarkaši Mege, sutra, tačno u podne, uz prenos na Arena sport 2, dočekaće FMP u poslednjem meču u dvorani “Ranko Žerevaca” ove sezone u regionalnom takmičenju.

Igramo protiv ekipe koja je pretrpela dosta promena u toku sezone, što se tiče igračkog i trenerskog kadra. Normalno je da je ekipa reagovala kada su se te promene dešavale i pravila dobre rezultate. Imali su jaku dobru košgetersku utakmicu protiv Mornara, ali i blagi pad forme protiv Borca i Partizana – počeo je priču trener Mege Vladimir Jovanović.

I pored toga šef struke tima iz Beograda nema dilemu da njegov tim očekuje veliki izazov.

Očekujemo jako motivisanu ekipu, iako je utakmica bez nekog rezultatskog značaja, sigurno je da će želeti da posle nešto slabije partije, dođu i pokažu svoje pravo lice pošto imaju kvalitet za to.

A kada je u pitanju njegov tim, Jovanović nema dilemu.

Što se tiče nas, mi smo definitivno u nešto slabijem ritmu, rekao bih da smo poslednju utakmicu odigrali jako dobro protiv veoma kvalitetnog protivnika koga nismo mogli svojom odbranom da sačuvamo svih 40 minuta. Očekuje nas jako zahtevna utakmica, verujem da ćemo izaći veoma motivisani i pokazati kvalitet koji smo prikazivali u većem delu prvenstva – uverava Jovanović.

MN Press

Kapiten Mege, Milenko Tepić, naglašava da je FMP rasterećeniji tim.

FMP praktično dolazi iz velike pobede nad ekipom Mornara kojom su praktično izbegli baraž za opstanak u ABA ligi. Imali su posle toga meč sa Partizanom koji su izgubili, ali generalno se nalaze u dobrom momentu, rasterećeni su i sigurno je da nas očekuje veoma teška utakmice. Sa druge strane, mi smo porazima u poslednjih nekoliko kola i definitivno izgubili šanse za plej-of – analizira iskusni bek.

Pročitajte još

Ne krije Tepić da takvi rezultati nisu ono što u Megi žele.

Nije ni lako ni prijatno kada gubite utakmice, pogotovo u nizu. Imamo obavezu prema sebi i prema onome što smo uradili tokom cele sezone, da pre svega odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu na poslednjem meču na našem terenu ove sezone u ABA ligi. Verujem da nas očekuje zanimljiva i fizički zahtevna utakmica i da ćemo pronaći način da odigramo dovoljno dobro da na kraju ostvarimo pobedu – jasan je nekadašnji adut Partizana i reprezentacije Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike