Loše vesti iz NBA: Pokuševski povređen

11.04.2021

05:34 >> 05:35

0

Autor: D. B.

Aleksej je pokušao da igra protiv Filadelfije, ali...

Loše vesti iz NBA: Pokuševski povređen
Copyright Profimedia

Iz Oklahome stižu loše vesti: Aleksej Pokuševski je povređen.

Najmlađi igrač NBA lige u sezoni 2020/2021 morao je da napusti meč protiv Filadelfije posle osam minuta. Razlog je, kako su objasnili iz njegovog kluba, povreda leve ruke.

Još na zagrevanju bilo je vidljivo da nešto nije kako treba. Aleksej se držao za ruku, ali je ipak odlučio da pokuša da igra protiv najboljeg tima Istoka. Posle osam minuta na terenu, tokom kojih je imao dva promašena šuta, tri skoka i po asistenciju i izgubljenu loptu, izašao je i više se nije vraćao na parket.

Pokušao je da igra i na tome mu odajem priznanje. Imao je tu nelagodu i pre meča. Videćemo posle pregleda o čemu se tačno radi. Nadam se da će biti spreman već za sledeći meč – objasnio je posle meča trener Oklahoma Mark Denjo.

Pokuševski je i nedavno utakmicu protiv Šarlota završio pre vremena kada je povredio kuk u prvoj četvrtini meča, do bi igru napustio u četvrtoj deonici igre.

Inače, Filadelfija je lako izašla na kraj se Oklahomom, koja je upisala i šesti poraz u nizu: 117:93 (37:25, 29:28, 24:33, 27:17).

Veliki rival Nikole Jokića u trci za titulu najkorisnijeg igrača ligaškog dela NBA, Džoel Embid, upisao je 27 poena uz devet skokova.

Kada je reč i tim MVP stvarima, ja sam i dalje tu. Kada sam na terenu, osećam se dobro i verujem da sam najbolji ove sezone. Radim svoje stvari, dominiram uz pomoć saigrača, a trener mi daje šansu da igram na pravom mestu da bih uspeo – prepotentno je pričao Embid posle meča.

Pročitajte još

Kod Oklahome najefikasniji je bio oporavljeni Bejzli sa 17 poena, Dort je dodao 15, a Bredli 16 uz 14 skokova. Uz Embida, ovaj meč će pamtiti u turski košarkaš Furkan Korkmaz pošto je ostvario rekord karijere sa 20 poena. Po 13 poena ubacili su Ben Simons i Majk Skot.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike