KRAJ: Noko i Lojd za veliki preokret i važnu pobedu Zvezde protiv Igokee

11.04.2021

14:30 >> 17:10

0

Autor: A.Š.

Crveno-beli u Beogradu dočekuju ekipu iz Laktaša

KRAJ: Noko i Lojd za veliki preokret i važnu pobedu Zvezde protiv Igokee
Copyright MN Press

Derbi kola ABA lige igrao se u Beogradu.

Crvena zvezda je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ posle velikog preokreta i prave drame savladala Igokeu – 69:66.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Karmajkl je izgubio loptu, a potom Noko pravi još jedan ofanzivan skok, ponovo poentira uz faul, ovoga puta je pogodio i dodatno bacanje. Zvezda vodi 63:62 minut i 39 sekundi pre kraja. Klemons je promašio šut za tri, 55 sekundi pre kraja Lojd pogađa dva bacanja za plus tri crveno-belih – 65:62. Vulić je promašio dva bacanja 40 sekundi pre kraja, a potom Grej pravi faul nad Simonovićem, koji na drugoj strani pogađa oba puta sa linije penala. Zvezda ima velikih plus pet 39 sekundi pre kraja meča. Klemons poenima iz prodora prekida seriju Zvezde 11:0. Radonjić traži tajm aut 26.7 sekundi pre poslednjeg zvuka isrene – 67:64. Dobrić je polovično precizan s linije penala 20.3 sekunde pre kraja. Bajić traži minut odmora – 68:64. Grej je promašio trojku, ali je lopta ostala u posedu gostiju. Jovanović je zakucao, a 3.3 sekunde pre kraja Simonović ide na liniju penala pri vođstvu Zvezde 68:66. Prvo bacanje je iskusni košarkaš promašio, drugo je pogodio, Talić je šutirao sa više od pola terena ali nije dobacio do koša. Zvezda je slavila 69:66.

38′ – ZVEZDA BEZ VOLDENA U ZAVRŠNICI

Posle tri vezana ofanzivna skoka Noka Volden pogađa trojku za 58:52, ali potom najbolji košarkaš Zvezde na večerašnjem meču pravi petu ličnu grešku. Klemons je pogodio dva bacanja, kao i Davidovac na drugoj strani – 60:54 na isteku 37. minuta. Noko radi ogroman posao za crveno-bele. Posle izgubljene lopte Pota poentirao je uz faul na drugoj strani, posle ofanzivnog skoka, ali je promašio dodatno bacanje. Karnajkl zakucava za 62:56. Dva minuta pre kraja Lojd pogađa trojku uz faul, pogađa i dodatno bacanje – 62:60.

MN Press

36′ – GOSTI VRATILI PREDNOST

Zvezda je propustila nekoliko napada da još više smanji zaostatak, što je trojkom kaznio Klemons. Nesporazum Davidovca i Noka, lotpa odlazi u aut. Na isteku 36. minuta, posle polovičnog učunka Klemonsa s linije penala, gosti su nadomak dvocifrenog plusa – 58:49.

34′ – IGOKEA ISPUSTILA DVOCIFRENI PLUS

Zvezda je bez poena skoro tri minuta u četvrtom kvartalu, što gosti koriste i trojkom Greja odlaze na dvocifreni plus 54:43, 33. minut. Radonjić traži minut odmora, posle kojeg Volden poentira iz prodora. Potom je Noko polovično precizan s linije penala – 54:46, 34. minut. Klemons gubi loptu na svojoj polovini što Volden odmah kažnjava trojkom. Zvezda je na minus pet. Bajić traži tajm aut – 54:49.

32′ – MNOGO GREŠAKA

Puno grešaka na obe strane na startu četvrte deonice. Na isteku 32. minuta Igokea vodi 51:43, ali je već iskoristila bonus.

MN Press

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Poenima Dobrića iz ofanzivnog skoka, uz zvuk sirene, Zvezda na poslednji dvominutni odmor odlazi sa minus šest – 49:43.

28′ – ZVEZDA PROPUSTILA PRILIKU

Igokea je prve poene u trećoj deonici postigla na isteku 26. minuta. Grej je pogodio slobodno bacanje posle tehničke greške klupi Zvezde, koja je na minus četiri posle trojke Voldena – 43:39, 27. minut. Igoeka je prve poene iz igre postigla posle sedam minuta i 20 sekundi i trećoj deonici. Dva promašaja Uskokovića sa poludistance, gosti koriste da se odlepe na 47:39 na ulasku u poslednja dva minuta trećeg kvartala.

26′ -IGOKEA JOŠ BEZ POENA

Igokea je bez koša više od pet minuta u trećoj deonici. Crveno-beli, posle trojke Lojda prave seriju 6:0 i prilaze na minus šest. Simonović je promašio dva bacanja – 42:36.

MN Press

24′ – ZVEZDA NA JEDNOCIFRENOM MINUSU

Posle dva i po minuta košarke u trećoj deonici Lojd je postigao prve poene s linije penala (1/2) – 42:31. Lazić seče napad gostiju poentira u kontri i vraća Zvezdu na jednocifren minus – 42:33, 23. minut.

22′ – BEZ KOŠA

Ponovo spor početak poluvremena. Bez koša prva dva minuta u trećoj deonici.

20′ – POLUVREME

Veliki problemi za crveno-bele u finišu prvog poluvremena. Više od dva minuta domaći nisu postigli poen, Igokea vodi 42:30, a na sve se nadovezala povreda kolena Jagodića Kuridže. Krilni centar Zvezde se sam povredio i prilikom napuštanja parketa jedva je mogao da se osloni na nogu.

MN Press

18′ – ZVEZDA SMANJUJE MINUS

Lojd je poenima iz prodora prekinuo seriju Igokee, ali je potom Jošilo ubacio još jednu trojku i doneo gostima prvi dvocifreni plus – 34:24. Volden je potom postigao veoma važnu trojku za Zvezdu, na drugoj strani Karmajkl poenira pod košem – 36:27, 17. minut. Zvezda poenima s linije penala smanjuje minus (Noko 1/2, Davidovac 2/2) – 36:30. Posle polovičnog učinka Jošila s linije penala Igosi vode 37:30 pred završna dva minuta prvog poluvremena.

16′ – IGOKEA NADOMAK DVOCIFRENOG PLUSA

Igosi povećavaju plus, prave seriju 9:0 i posle trojke Jošila vode 31:22. Prethodno je Noko promašio dva slobodna bacanja, a Radonjić je primoran da zatraži drugi tajm aut u kratkom vremenskom intervalu.

14′ – GOSTI POVEĆAVAJU PLUS

Na isteku 14. minuta Igokea vodi 28:22 posle lakih poena Talića i Pota.

MN Press

12′ – NEEFIKASAN START DRUGE DEONICE

Prve poene u drugoj deonici, posle minut i 45 sekundi igre postigao je Dobrić (trojka). Talić je odgovorio na drugoj strani poenima uz faul i promašenim dodatnim bacanjem. Gosti vode 24:22.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Raspucali su se gosti u finišu prve deonice, vezali su tri trojke (Klemons dve i Talić), ali su crveno-beli uspeli da odbiju taj nalet gostiju preko Dobrića (trojka), Voldena (pogođen flouter) i  Kuzmića (2/2 sl. bacanja). Igokea vodi 20:19 pred završnih 40 sekundi prve deonice, koja se završila sa plus tri za izabranike Dragana Bajića 22:19.

7′ – KUZMIĆ

Kuzmić je vezao četiri poena i sprečio goste da naprave veću prednost. Igokea je zadržala minimalan plus poenima Jovanovića – 11:10, 7. minut.

MN Press

5′ – IKOKEA POVELA

Sjajnim zakucavanjem Karmajkla, i poenima uz faul Pota, (promašio dodatno bacanje) Igokea na isteku petog minuta vodi 9:8.

3′ – SPOR START

Istekao je treći minut meča, Zvezda vod 6:3. Lojd je ubacio još jednu trojku, dok je na drugoj strani poentirao Pot (1/2 sl. bacanje, i pogođen šut sa poludistance).

1′ – POČEO MEČ

Posle dva minuta igre Zvezda vodi 3:0 posle trojke Lojda.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike