Trijumf Zenita utiče na Srbina: Šta će Kalinić odlučiti?

12.04.2021

21:53 >> 21:58

0

Autor: N. St.

Nikola najverovatnije neće ostati u Valensiji

Trijumf Zenita utiče na Srbina: Šta će Kalinić odlučiti?
Copyright MN Press

Nada Valensije je trajala sve do danas. Pobedom u direktnom duelu sa Baskonijom su čekali poraz Zenita u jednom od dva preostala meča. To se nije dogodilo. Ruski tim je savladao i Makabi i Panatinaikos i došao do plej-ofa.

Njihov trijumf ujedno znači da, prema pravilima Evrolige, španski tim neće igrati u eliti naredne godine, a to posebno utiče na Nikolu Kalinića.

O situaciji srpskog košarkaša je pisao košarkaški bloger Viktor Kolmenareho.

Kalinić je potpisao ugovor na godinu dana, uz uslov da neće doći do produžetka ako Valensija ne bude igrala u Evroligi. Dakle, jasno je da Nikola traži evroligaški tim, kada bismo se bavili čistom matematikom u kojoj su dva i dva četiri, onda deluje da je idealan klub za njega Real. Madriđanima upravo treba neko kao on. Naravno, ne treba isključiti ni mogućnost da Valensija možda dobije specijalnu pozivnicu Evrolige za narednu sezonu što bi moglo da utiče na njegovu odluku – piše Kolmenareho.

Kako stvari trenutno stoje mala je verovatnoća da će oni dobiti tu pozivnicu, pošto se očekuje da te dve karte pripadnu Crvenoj zvezdi i Zenitu, mada je sa Bertomeuom uvek sve otvoreno…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike