Pokuševski nije igrao, Bjelica jeste, ali kao da nije

14.04.2021

05:38

0

Autor: D. B.

Porazi Oklahome i Majamija

Pokuševski nije igrao, Bjelica jeste, ali kao da nije
Copyright Profimedia

Majami Nemanje Bjelice proveo se kao bos po trnju na gostovanju u Feniksu. Tim sa Floride nije imao nikave šanse u pustinji Arizone – 106:86 (26:34, 30:16, 27:22, 23:14).

A kako i da ima kada su aduti sa klupe Feniksa odigrali sjajan meč ubacivši čak 65 poena. Čak četvorice igrača koji nisu bili deo startne postave imali su dvocifreni košgeterski učinak – Kem Džonson (15 poena), Tori Kreg i Kem Pejn su dodali po 14, a Dario Šarić je sakupio 13. Oni su na najbolji mogući način nadoknadili nešto slabiju igru glavnih aduta “sansa” Devina Bukera (12 poena) i Krisa Pola (pet poena i devet asistencija).

Mi imamo pravi tim. Oslanjamo se jedini na druge i imamo poverenje jedini u druge – objasnio je posle meča plejmejker Feniksa Kris Pol.

Bio je to meč u kome su oba tima šutirali očajno za tri poena – Feniks je imao 13 ubačenih trojki iz 42 pokušaja, a Majami je bio još gori od 44 pokušaja samo devet lopti je prošlo kroz obruč.

Sam početak meča nije nagoveštavao ovakav ishod. Majami je bio ubedljiv u prvoj četvrtini (34:26), izgradio je i 13 poena prednosti, ali je brzo sve prosuo. Domaćin je brzo stigao do izjednačenja (42:42, posle četiri minuta igre u drugoj četvrtini).

Nemanja Bjelica nije imao priliku da mnogo pomogne timu. Igrao je tek šest minuta, tokom kojih je uspeo da promaši dva šuta za tri poena i da jednom asistira. Kod Majamija najefikasniji je bio Džimi Batler sa 18 poena i uz osam asistencija, Dankan Robinson je dodao 15, a Goran Dragić je završio utakmicu sa 12 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Tanjug/(AP Photo/Matt York

Oni su jako dobar odbrambeni tim. Slično je bilo i kada smo igrali u Majamiju. Znaju kako da nas izbace iz našeg normalnog ritma, znaju kako da nas “otupe” – priznao je trener ekipe sa Floride Erik Spoelstra.

Feniks je i dalje drugoplasirani tim na Zapadu uz učinak od 39 pobeda i 15 poraza. Prvi su i dalje “džezeri” iz Jute.

A oni su do 41. pobede u sezoni stigli u duelu sa Oklahoma sitijem. Na kraju na semaforu je pisalo 106:96 (22:31, 33:22, 33:16, 18:27) u meču u kome Aleksej Pokuševski nije bio u sastavu. On je ovu utakmicu preskočio zbog problema sa povredom desne ruke.

Pročitajte još

Oklahomi nije pomogla ni sjajna igra Lugenca Dorta. On je ubacio 42 poena, ubacio je sedam trojki iz 11 pokušaja, imao je i sedam asistencija, četiri ukradene lopte, tri asistencije…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike