Bogdanović je rešenje za sve: Atlanta bez sedmorice pobedila Toronto

14.04.2021

04:39

0

Reprezentativac Srbije ponovo najefikasniji u timu iz Džordžije

Bogdanović je rešenje za sve: Atlanta bez sedmorice pobedila Toronto
Copyright Tanjug/AP Photo/Chris O'Meara

Atlanta je desetkovana povredama i trener Nejt Mekmilan ne može da računa na sedmoricu igrača, uključujući i prvu zvezdu ekipe Treja Janga. Ali, može da računa na Bogdana Bogdanovića. I to je ono što je važno.

Houksi su pobedili u gostima Toronto 108:103 (28:27, 38:27, 24:23, 18:25) uz 23 poena, šest skokova, četiri asistencije reprezentativca Srbije. Bogdan je ponovo “rešetao” trojkama (8-5) i što je najvažnije pogađao je u momentima kada je to za njegov tim bilo najvažnije.

Atlanta je vodila tokom čitavog meča, ali je imala dosta problema da je sačuva. Ali, kada god je Toronto pripretio Bogdanović je bio tu. Jasan primer bila je sekvenca kada je prednost bila spuštena na manje od osam poena na nešto više od šest minuta pre kraja utakmice.

Tanjug/AP Photo/Chris O’Meara

– Dobili smo utakmicu i uradili smo dosta dobrih stvari, ali moramo da budemo bolji u četvrtoj četvrtini. Nismo uradili neke stvari koje su bile potrebne – objasnio je trener Atlante Nejt Mekmilan.

Klint Kapela je upisao još jedan meč sa dabl-dabl učinkom 19 poena, 21 skok, Gudvin je dodao 18, a Kevin Hurter 17.

Kod Toronta Paskal Siakam je ubacio 30 poena (14-12 šut za dva poena) uz šest skokova i sedam asistencija, a ruki Malaki Flin 22.

Pročitajte još

Atlanta je sada stigla do četvrte pozicije na tabeli Istoka. Skor od 30 pobeda i 25 poraza, kao i činjenica da su pobedili na sedam od poslednjih osam mečeva, nagoveštava da bi tim iz Džordžije mogao da zadrži prednost u odnosu na najbliže pratioce Boston i Majami.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike