Neverovatan okršaj u "Paladoci": Srbi ostali bez Evrolige, Uniks ide u finale

14.04.2021

20:53 >> 21:07

0

Autor: M. R.

Ruski tim slavio posle velike borbe - 107:100

Neverovatan okršaj u "Paladoci": Srbi ostali bez Evrolige, Uniks ide u finale
Copyright Miloš Teodosić, Profimedia

Uniks je drugi finalista Evrokupa i naredne sezone će igrati u najjačem klupskom evropskom takmičenju. Do karte za Evroligu i borbe za trofej, košarkaši iz Kazanja došli su posle pobede u neverovatnoj majstorici polufinalne serije protiv Virtusa iz Bolonje – 107:100 (21:21, 25:27, 27:19, 34:33).

Pročitajte još

Prvo poluvreme je za nijansu bolje odigrao tim Aleksandra Đorđevića, pa je na pauzi imao vođstvo – 48:46. Međutim, treća deonica je protekla potpuno u znaku ruskog predstavnika. Nešto više od 13 minuta pre kraja meča Smit je asistirao Braunu a on pogodio za dvocifrenu prednost Uniksa – 66:56. Teodosić je uspeo da smanji zaostatak do kraja treće deonice.

Tokom poslednje četvrtine Virtus je pokušavao da se skroz približi, ali su Rusi imali odgovor na svaki potez protivnika. Prišli su momci iz Bolonje na dva razlike, a onda je Uniks ponovo pobegao na deset posle trojke Voltersa (94:84) dva i po minuta pre kraja. Nije tada još bilo sve rešeno, jer je posle vezanih poena Belinelija minut kasnije bilo samo četiri poena razlike.

U narednom napadu je Smit promašio trojku, ali je uhvatio ofanzivni skok i omogućio Kenanu da pogodi za tri i dovede tim na prag pobede – 99:92. Borio se Virtus do poslednje sekunde, ali nije uspeo da napravi ništa više. Uniks je stigao do 107. poena, tim iz Bolonje do “stotke” i to je bilo to.

Najefikasniji igrač pobedničkog sastava bio je Džamar Smit sa 24 poena. Vajt je postigao 22, a Braun 20, uz osam skokova. Volters je ubacio 17, a Holand 14. Na drugoj strani najbolji je bio Miloš Teodosić sa 25 poena (10-4 za tri), tri skoka i devet asistencija. Marko Belineli je postigao jedan manje. Stefan Marković je završio susret sa samo tri poena…

Pročitajte još

Virtus je propustio veliku priliku da dođe do Evrolige i tako ostvari cilj koji su u klubu postavili kada je Aleksandar Đorđević stigao na klupu, a potom doveo Teodosića i Markovića. Sve do polufinale serije bili su najdominantniji tim u Evrokupu. Grupnu fazu su momci iz Bolonje završili sa deset pobeda, pa su dodali još šest trijumf u Top 16, a onda su u četvrtfinalu sa 2:0 u seriji izbacili španski Huventud. Kada su slavili protiv Uniksa na startu polufinala došli su do ukupnog skora 19-0 u ovosezonskom izdanju Evrokupa. U Rusiji su doživeli prvi poraz, a onda večeras i drugi…

Uniks nije bio tako siguran kroz celo takmičenje. U grupi je imao skor 6-4, između ostalog je poražen i od Partizana u Beogradu. U Top 16 fazi su zabeležili pet pobeda i jedan poraz, a u četvrtfinalu su sa 2:1 izbacili Lokomotivu iz Krasnodara.

U finalu će se Uniks sastati sa Monakom, koji je posle dva meča eliminisao Gran Kanariju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike