Barsa preživela dramu i u produžetku stigla do izjednačenja protiv Zenita

23.04.2021

21:31

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci se izvukli iz veoma neugodne situacije

Barsa preživela dramu i u produžetku stigla do izjednačenja protiv Zenita
Copyright Profimedia/JGS/Cordon Press

Nije mnogo nedostajalo da Zenit u Barseloni slavi duplu pobedu. Posle prave drame i dodatnih pet minuta, izabranici Šarunasa Jasikevičijusa, ipak, su uspeli da slave i dođu do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige – 81:78 (13:16, 25:13, 10:19, 18:18, 15:12).

Posle nešto boljeg početak tima iz Sankt Peterburga, Katalonci su sredinom druge deonice krenuli u furioznu seriju 16:2, kojom su u 18. minutu došli do osam poena višaka i koja je bila uvod u dvocifrenu prednost početkom trećeg kvartala (41:31).

Delovalo je tada da Barsa neće dozvoliti još jedan bolan udarac od Zenita, koji je već do kraja pretposlednjeg kvartala uhvatio potpuni rezultatski priključak i najavio pravu dramu u završnici četvrte četvrtine u kojoj je Pangos ponovo mogao da izraste u junaka ruskog tima.

Imali su gosti 18 sekundi za poslednji napad, Jasikevičijus je doneo odluku da ga brani bez faula i ispostavilo se pogodio, pošto se prodor plejmejkera Zenita nije završio poenima.

Ništa manja dramatično nije bilo ni u dodatnih pet minuta. Trojkom Holinsa i sa dva poena Bleka, gosti su došli do tri poena prednosti, koje su čuvali do ulaska u poslednjih 120 sekundi, kada je Hanga pogodio trojku i pogurao Katalonce ka konačnom trijumfu, koji su im u penal završnici osigurali Hanga i Higins.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike