Gudurić je vukao Fener, ali nije mogao sam: CSKA sa 2:0 ide u Istanbul

23.04.2021

19:07 >> 19:09

0

Autor: Adam Štulić

Imaće turski klub razloga da žali posle drugog meča

Gudurić je vukao Fener, ali nije mogao sam: CSKA sa 2:0 ide u Istanbul
Copyright Profimedia

CSKA je iskoristio sve što je mogao da dođe nadomak plasmana na Fajnal for Evrolige. Domaći teren, plus veliki kadrovski problemi Fenebahčea značajno su olakšali posao Moskovljanima da stignu do tri meč lopte u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa elitnog takmiečnja.

S druge strane, istanbulski klub će imati za čim da žali, posebno posle drugog meča u ruskoj prestonici, koji je lako mogao da ode na stranu Fenera da su imali malo širi roster – 78:67 (23:25, 27:17, 10:13, 18:12).

Srpski reprezentativac Marko Gudurić bio je sjajan večeras u Moksvi. Gurao Fener najjače što je mogao, ali bez adekvatne pomoći saigrača nije uspeo da izraste u apsolutnog heroja meča.

Sa 12 poena u prvoj deonici bio je prva violina nekadašnjeg prvaka Evrope, koji je počeo da posustaje sredinom druge četvrtine, kada su “armejci” serijom 11:0 stigli nadomak dvocifrenog plusa (46:37). Tada je Gudurić ponovo odigrao bitnu ulogu, zaustavivši, sa pet vezanih poena, veliki nalet rivala.

Svoju priliku da naprave nešto više u Moskvi, Fener je propustio u trećoj četvrtini. Za osam minuta igre CSKA je postigao samo dva poena, ali ofanzivno u tom periodu nisu briljirali ni gosti. Sa devet vezanih poena (sedam sa linije penala), istanbulski klub je uspeo samo da priđe na poen zaostatka (52:51), a kada su u finišu pretposlednje i sredinom poslednje deonice Klajbun, Antonov i Ukhov ubacili šuteve van linije 6.75 postalo je jasno da će izabranici Dimitrisa Itudisa odbraniti domaći teren.

Gudurić je sa 27 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač utakmice, ali bio je jedini sa dvocifrenim učinkom u Feneru. U ekipi CSKA poenterski najraspoloženiji bio je Heket sa 14 poena (9 as), Šengelija je dodao 11 (7 sk, 7 as), dok je Kurbanov meč završio sa 10 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike