"Momci, hvala vam! Bili ste divni... Šlag na torti biće dueli sa Partizanom"

26.04.2021

19:01 >> 19:22

0

Autor: M. R.

Mladost ostala bez finala ABA 2 lige

"Momci, hvala vam! Bili ste divni... Šlag na torti biće dueli sa Partizanom"
Copyright Promo/ ABA liga/ Dragana Stjepanović

Srbija neće imati predstavnika u finalu ABA 2 lige. Mladost iz Zemuna je zaustavljena u polufinalnoj seriji protiv Studentskog centra. Oba meča su završena pobedom crnogorskog tima, prvi je bilo mnogo neizvesniji – 86:85, a u drugom je razlika na kraju bila dvocifrena – 76:66.

U finalu će igrati Studentski centar i Sparsi iz Sarajeva – pobednik će obezbediti učešće u ABA ligi naredne sezone, a poraženi će se u baražu sastati sa Splitom.

Pročitajte još

– Čestitao bih kolegi Trajkoviću i ekipi Studentskog centra na zasluženoj pobedi – rekao je trener kluba iz Zemuna Dragan Jakovljević. – Oni su ekipa koja je iskoristila svoje iskustvo pre svega Barovića. Mi smo ogromnu šansu propustili na prvoj utakmici kada smo imali veliku razliku. Protiv ovakvog tima je teško odigrati dva puta na visokom energetskom nivou. Kako nesreća nikad ne ide sama – u nedostatku jednog bitnog centra Igbanua, mi smo danas ostali i bez Tanaskovića u toku utakmice. On je u klinici, ima određenih kardio problema. Ostali smo veoma hendikepirani pod košem, a protivnik je to znao da iskoristi.

Bez obzira na poraz, trener tima iz Zemuna je bio zadovoljan zbog svega što su prikazali njegovi izabranici.

– Čestitam momcima, drago mi je što smo ove sezone zajedno radili. Mlada ekipa – od Belića, preko Tanaskovića – sve su to mladi momci. Mladost je ove sezone bila prvak KLS, a odigrala je veoma dobro kao debitant u regionalnoj ligi. Zahvaljujem momcima, bili su divni. Fali nam čvrstine i iskustva, radićemo na tome. Želim ekipi Mladosti da bude što bolja i zdravija… Imamo još minimum dve lepe utakmice sa Partizanom, to će biti šlag na torti ove sezone – zaključio je Jakovljević.

U ekipi Studentskog centra najefikasniji je bio Baćović sa 19 poena, osam skokova i tri asistencije. Pratio ga je odlični Marko Tejić sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti. U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Dreksel sa 19 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike