Legendarni Pini Geršon otkrio: Kako sam preko Željka Obradovića stigao u Olimpijakos

14.05.2021

10:35 >> 10:39

0

Autor: Adam Štulić

Srpski strateg indirektno zaslužan za dolazak Izraelca u Pirej

Legendarni Pini Geršon otkrio: Kako sam preko Željka Obradovića stigao u Olimpijakos
Copyright MN Press

Velike traume je Olimpijakos preživljavao u vreme dok je Željko Obradović sedeo na klupi “zelenih”. Najtrofejniji evropski strateg je toliko “ušao u misli” vlasnicima najvećeg rivala, da im je indirektno postavio i jednog trenera.

Otkrio je to legendarni izraelski strateg Pini Geršon, kojem je boravak na klupi pirejskog velikana od 2006. do 2008. godine bio jedini inostrani angažman na klupskom nivou.

Trener koji je uvršten među 50 osoba koje su najviše doprinele Evroligi pričao je povodom 20 godina od Makabijevog osvajanja FIBA Suprolige, pobedom protiv PAO. 

– Kada sam ušao u “Bersi” sve je bilo žuto. To je bilo nešto nezamislivo. U to vreme, pobediti Obradovićev Panatinaikos bilo je kao da ste nokautirali Muhameda Alija – rekao je Geršon, pre nego što se dodatao dolaska u Olimpijakos.

– Sledećih godina sam imao ponude iz Španije, Srbije i Grčke. U Grčkoj me verovatno niko nije znao pre nego što sam pobedio Željka. Pet godina posle toga došao sam u Pirej. Kada sam ih pitiao zbog čega žele da im ja bude trener, rekli su: “Jer ste vi jedini koji ste pobedili Obradovića” – otkrio je Pini Geršon.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike