Zagreva se atmosfera pred početak finala ABA lige: Nije prijatno ići u Beograd, neće ni njima biti da dođu u Podgoricu

14.05.2021

11:33 >> 11:38

0

Autor: Adam Štulić

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović najavio duele sa Crvenom zvezdom

Zagreva se atmosfera pred početak finala ABA lige: Nije prijatno ići u Beograd, neće ni njima biti da dođu u Podgoricu
Copyright MN Press

Još dva dana ostalo je do početka finala plej-ofa ABA lige. U borbi za regionalni trofej i evroligašku ulaznicu, treći put uzastopno, boriće se Crvena zvezda i Budućnost, čiji bek Nikola Ivanović u prvi plan ističe prednost koju donosi domaći teren.

– Nije prijatno ići u Beograd, a verovatno ni njima nije prijatno da dođu ovde. Posao igrača je da na terenu odradimo šta je do nas – kazao je crnogorski reprezentativac za “Vijesti”.

Prvi meč finalne serije igra se u nedelju od 18.30 u dvorani Aleksandar Nikolić, a za razliku od prethodnih godina kada je bilo navijača, ovoga puta ne bi trebalo da ih bude ili će ih biti u minimalnom broju.

MN Press

Budućnost je ove sezone oba puta pobedila Zvezdu, ali Ivanović smatra da to neće imati bilo kakav uticaj na seriju koja je pred nama.

– Ovo je totalno nova serija, jeste da se znamo, ali sve se briše. Priča je drugačija. Očekujem najveću moguću “agresiju” sa njihove strane, najbolju igru u sezoni. Pretpostavljam da oni imaju pritisak ali imamo ga i mi. Poražena ekipa uvek napravi reakciju u drugom meču, ali fokus je sada samo na prvoj utakmici – rekao je Ivanović uz napomenu da se njegova ekipa nalazi u dobroj formi:

Promo/ABA/KK Crvena zvezda

– Ovo su najbitnije utakmice, a mi ih čekamo u dobrom stanju i dobroj formi. Znamo mnogo o toj ekipi, koliko su čvrsti i jaki. Cele sezone igraju tako i nadam se da ćemo uspeti da odgovorimo na njihovu agresivnost i da ćemo pod velikim pritiskom donositi prave odluke – zaključio je Ivanović.

Finalna serija se igra na tri dobijene utakmice. U prva dva susreta 16. i 18. maja domaćin će biti Crvena zvezda, u Podgorici će se igrati 22. i 24. maja, ukoliko bude potrebe za četvrtim mečom. Eventualna majstorica zakazana je za 28. maj u Beogradu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike