Zašto će predstojeće leto biti veoma važno za Alekseja Pokuševskog? Reč ima trener Oklahome Mark Dengolt

17.05.2021

16:49 >> 16:59

0

Autor: Adam Štulić

Srpski košarkaš kupio” Tanderse”

Zašto će predstojeće leto biti veoma važno za Alekseja Pokuševskog? Reč ima trener Oklahome Mark Dengolt
Copyright Profimedia.rs

Oklahoma ima velike planove sa Aleksejem Pokuševskim. Talentovani Srbin partijama u finišu sezone kupio je “Tanderse”, koji očekuju od nekadašnjeg košarkaša Olimpijakosa još više u narednoj takmičarskoj godini.

Poslednji duel u sezoni protiv Klipersa (117:112) strateg Oklahome Mark Dengolt je iskoristio da šansu pruži momcima koji bi u budućnosti trebalo da predstavljaju okosnicu tima, a Pokuševski je zablistao sa 29 poena i osam skokova.

 – Protiv Klipersa je viđen dobar primer razvojnog puta mnogih naših igrača. Bilo je stvari koje momci verovatno ne bi smeli da rade na početku sezone, ali korak po korak, prolaskom kroz uspone i padove, ostali su dosledni i napredovali – kazao je Dengolt, pre nego što se konkretnije osvrnuo na Pokuševskog, koji je posle povratka iz razvojne lige postepeno dobijao sve veći prostor na parketu.

 – Kada se prisetite gde je bio na početku sezone i načina na koji sada igra, on je savršen primer razvoja igrača. Bio sam impresioniran njegovom sposobnošću da se prilagodi poziciji koja nije njegova. Mislim da je izvrsno obavio posao s obzirom na okolnosti. Stvari koje nije dobro uradio su stvari koje može da popravi. Zbog toga će predstojeće leto za njega biti veoma, veoma važno.

Mladi Srbin je protiv tima iz Los Anđelesa većinu vremena proveo na poziciji plejmejkera.

 – . Ova partija trebalo bi da bude dobar podsticaj za početak nove sezone, koja bi trebalo dodatno da ojača njegovu građu. Od prve do druge godine trebalo bi puno da napreduje. Ako zaista bude radio na svom telu i tome doda iskustvo koje je stekao ove sezone, biće puno razloga za optimizam u budućnosti – kazao je Mark Dengolt.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike