Kakvo blago ima Srbija: Pokuševski rame uz rame sa Lebronom Džejmsom

19.04.2021

06:34

0

Autor: D. B.

Meč protiv Toronta biće utakmica koje će se Aleksej rado sećati

Kakvo blago ima Srbija: Pokuševski rame uz rame sa Lebronom Džejmsom
Copyright Profimedia

Kakvo blago ima Srbija. U NBA ligi se nije pojavio ruki kao što je Aleksej Pokuševski još od Lebrona Džejmsa 2004. godine koji je učinio ono što je uspelo najmlađem igraču ove sezone u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

U porazu njegove Oklahoma od Toronta 112:106 (28:31, 24:28, 29:21, 31:26) Aleksej se vratio na teren posle povrede ruke. Bio je član startne postave “tandera” i ostvario je učinak od osam poena, sedam skokova, pet asistencija i čak šest blokada. Poslednji početnik koji je imao ovakav učinak od pet ili više poena, skokova, asistencija i blokada na jednom meču bio je baš kralj NBA lige.
Aleksej može da se ponosi i činjenicom da je pre njega jedan početnik u Oklahomi koji je stigao do pet ili više blokada na jednom meču bio Serž Ibaka, koji je upisao pet “banana” na meču 14. aprila 2010. godine.

Lepo je kada te u bilo čemu porede sa Lebronom Džejmsom. Samo se trudim da uradim najbolje za tim. Za mene je to najvažnije – objasnio je Pokuševski posle meča.

Ono čime Aleksej ne može da bude zadovoljan je šut koji ga je na ovom meču “izdao”. Osam puta je pokušao da pogodi trojku. Nijednom nije uspeo. Za dva poena je bio bolji – 6-4.

Želim da pokušamo da pobedimo. Nisam bio ljut zbog šuteve, bio sam ljut što su to bili šutevi koji su važni za naš tim. Moram da pogodim sledeći put – pričao je mladi košarkaš iz Srbije.

AP Photo/Steve Nesius

Poseban razlog da diku Aleksej ima zbog šest blokada.

Stalno pokušavam da napredujem u igri u odbrani – u par reči je sumirao svoj stav Pokuševski.

Njego trener Mark Dinjo ne krije da je ponosan na svog igrača.

Sve ovo je samo znak koliko napreduje. Ljut je kada promašoju. On očekuje da šut bude uspešan. Ono što svi moraju da shvate je da na ovom meču on nije samo štitio naš koš, već je imao značajan uticaj i na organizaciju igre. Pokušajte svi da shvatite da je april i da ono što on sada radi na mečevima je velika stvar i dokaz da napreduje ogromnim koracima – objasnio je mladi stručnjak.

Što se tiče ostalih strelaca u desetom uzastopnom porazu Oklahome Dort je sakupio 29, Bejzli 16, a Vilijams 12. Kod Toronta Bušar je imao 31 poen (9-6 za tri poena) uz 12 skokova, a Trent 23 uz učinak od pet skokova i pet ukradenih lopti. Reptorsi su igrali bez gotovo svih najvećih zvezda Paskala Siakme, Freda Van Vlita, Kajla Lourija, O Dži Anunobija…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike