Pokuševski odgovarao na pitanja „24sedam“: Bilo bi lepo da zaigram za Srbiju

06.04.2021

02:31 >> 05:40

0

Autor: N. St.

Mladi srpski košarkaš pričao o Kokoškovu, sezoni, igrama...

Pokuševski odgovarao na pitanja „24sedam“: Bilo bi lepo da zaigram za Srbiju
Copyright Profimedia

Pokazao je još jednom Aleksej Pokuševski zbog čega Oklahoma ima ogromno poverenje u njega. U porazu od Detroita je bio najefikasniji u svom timu (19, 4sk).

Po završetku utakmice je na konferenciji za štampu odgovarao na pitanja portala „24sedam“. Prvo je dao analizu celokupne sezone, nešto sporijeg početka, pa „mehura“ u Orlandu sa razvojnim timom Oklahome i onda pravog „buma“ koji je napravio po povratku.

Gledam na ovo kao proces, svaki dan je učenje nečeg novog. Od prve utakmice do „balona“, pa sve do sad je bio pravi proces. Naravno, ima još mnogo toga da se radi. Kada se osvrnem iza sebe, što ne radim često jer sam samokritičan, mogu da vidim da sam dosta napredovao i da treba da verujem u sebe – rekao je Pokuševski.

Reprezentaciju Srbije u junu očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Možda bi mladi košarkaš mogao da bude iznenađenje na spisku Igora Kokoškova.

– Ne znam zaista, dugo se nisam čuo sa selektorom Kokoškovim. Bilo bi lepo da zaigram za Srbiju.

Potom su ga američke kolege pitale o samom učinku na parketu.

Osećam se sve bolje na terenu, sve ide na bolje. Iskustvo je veoma bitno, imam dobru minutažu cele sezone i svaki meč je nešto novo za mene. Trudim se da se takmičim u svim utakmicama i da pokažem ono što sam naučio – objasnio je Pokuševski koji je potom poručio da će zadržati kao tajnu ono što nosi u svojoj torbici.

A, koliko saigrači vole da igraju sa njim potvrđuju i reči centra Mozesa Brauna koji je bio sa srpskim igračem u Orlandu.

Oduvek sam bio njegov fan, još od trening kampa. Stiče sve više samopouzdanja i veoma je uzbudljivo igrati sa njim – zaključio je Braun.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike