Partizanov dvokorak do polufinala Superlige

29.05.2021

17:44 >> 19:17

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli eliminisali zemunsku Mladost

Partizanov dvokorak do polufinala Superlige
Copyright ABA/KK Partizan

Partizan je iz dva koraka stigao do polufinala Superlige Srbije, pošto je i u drugom meču četvrtfinalne serije bio bolji od zemunske Mladosti 94:84 (20:18, 28:21, 24:20, 22:25).

Crno-beli su na startu doigravanja nacionalnog šampionata ostvarili sve što su zamislili. Do polufinala su stigli dvokorakom, a trener Aleksandar Matović iskoristio je priliku da razigra što veći broj igrač pred duele sa Megom u borbi za finale. 

Drugi meč četvrtfinala protiv Mladosti imao je svečanu uvertiru. Nominalni domaćin priredio je malu svečanost za svog doskorašnjeg člana Treja Dreksela, koji se pred početak plej-ofa pridružio svom matičnom timu Partizanu.

Za razliku od prvog meča, kada je nešto duže održavao rezultatsku neizvesnost, šampion KLS je u subotu prarirao crno-belima tek 15-ak minuta. Trifunović, Perkins (dve) i Dreksel su trojkama pokušavali da već na startu obezbede klubu iz Humske značajniji plus, ali je raspoloženi Igbanu, uz Gomboa i Mičela, držao priključak sve do druge polovine druge deonice, kada su izabranici Aleksandra Matovića otišli na dvocifreni plus (44:34) i najavili konačan epilog meča.

Kada je Jaramaz sa pet poena na startu drugog poluvremena pogurao crno-bele do plus 15 bilo je jasno da će klub iz Humske ekspresno obezbediti plasman u polufinale, koji nije bio ugrožen ni kada su sredinom trećeg kvartala košarkaši Mladosti prišli na sedam poena zaostatka (57:50).

Partizan će u polufinalu igrati protiv Mege, koja je, takođe u dva meča, bila bolja od novosadske Vojvodine.

MLADOST: Radović, Belić 4, Milosavljević 5, Igbanu 20, Gombo 17, Mičel 7, Vuković, Milenković, Prlja 11, Aranitović 12, Sar, Barna 2.

PARTIZAN: Mika 10, Dangubić 2, Jaramaz 6, Janković 3, Trifunović 19, Dreksel 3, Zagorac 7, Petrović 3, Stepanović 11, Mletić 14, Veličković 2, Perkins 14.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike