Atlanta odbranila domaći teren: Bogdanović radio sve, Jang nezaustavljiv za velikih 3:1! (VIDEO)

30.05.2021

19:29 >> 19:39

0

Autor: N. St.

Hoksi u drugom poluvremenu slomili Nikse

Atlanta odbranila domaći teren: Bogdanović radio sve, Jang nezaustavljiv za velikih 3:1! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Još samo jedan pobeda deli Atlantu do plasmana u polufinale Istoka i duela sa, verovatno Filadelfijom.

Za to su se postarali drugom pobedom u svojoj dvorani protiv Njujorka za vođstvo od 3:1 u seriji – 113:96 (25:26, 28:23, 35:22, 25:25).

Briljirao je Jang (26, 9as), Bogdanović je bio nadomak tripl-dabla (12, 8sk, 6as), dok je kod gostiju najbojli bio Rendl (23, 10sk, 7as).

Prvo poluvreme su obeležile česte promene u vođstvu. Smenjivali su se jedni i drugi sa prednostima. Ono što je interesantno jeste da je maksimalno vođstvo imao domaćin (51:44), ali nisu uspeli da dođu do eventualne dvocifrene razlike.

Derik Rouz je igrao kao nekada, pogađao je, asistirao i imao je pomoć Rendla. U redovima Hoksa je najraspoloženijii bio Trej Jang, dok je Bogdan Bogdanović imao problem sa igrom u napadu, ali je to uspevao da nadomesti skokovima i asistencijama (6, 5sk, 3as). Dovoljno da njegov tim na pauzu ode sa vođstvom (53:49).

Po povratku na teren se Atlanta razigrala. Pokretačka snaga bio je Jang, Bogdan se bavio pronalaženjem saigrača, a kada se uključio Kolins razlika je otišla na “+14” posle velike serije od 15:5 (68:54).

Tražili su Niksi način da se vrate, pokušavali su na sve načine da smanje razliku, ali je tačku na bilo kakav preokret stavio Bogdanović trojkom u poslednjim sekundama treće deonice (88:71).

Bilo je jasno da je sve rešeno, jedina dilema u poslednjem kvartalu bila je konačna razlika na semaforu. Sve bi prošlo još brže da nervozni Niksi nisu pravili neke oštrije faulove, poput Rendla koji je dobio nesportsku na tri minuta pre kraja.

Nema sumnje da će povratak u “Medison Skver Garden” biti “paklen”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike