Pokuševski o prvoj sezoni u NBA, adaptaciji i impresijama igrajući protiv Lebrona i Durenta

01.06.2021

08:54

0

Autor: Milan Nastić

Mladi košarkaš imao sezonu iz snova

Pokuševski o prvoj sezoni u NBA, adaptaciji i impresijama igrajući protiv Lebrona i Durenta
Copyright Profimedia.rs

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski imao je debitnasku sezonu kao iz snova u NBA. Malo ko je očekivao da će igrač Oklahome dobiti toliku minutažu, pogotvo što je bivšem igraču Olimpijakosa sa svojih 19 godina trebalo da se navikne na totalno novi stil života u odnosu na onaj koji je vodio dok je bio u Evropi.

Pročitajte još

– Pun sam utisaka posle prve sezone, koja je za mene bila izuezetno pozitivna. Mislim da mi je odlazak u Ameriku pomoglo da sazrim kao čovek, ali kao i igrač. Naravno, u početku mi je bilo teško, bio sam usamljenim, sve mi je bilo novo, i bio sam zbunjen onim što me čeka. Moram da istaknem da mi je dosta pomoglo to što sam otišao u Oklahomu, u kojem nema mnogo zbivanja i to mi je mnogo značilo da se fokusiran na košarku – kazao je Pokuševski.

Srpski košarkaš je priznao da je imao veliku podršku saigrača, ali da je kao najmalđi u timu imao dodatne obaveze.

– Svestan sam bio cele situacije i moram da istaknem da mi je u početku bilo teško da se adaptiram na novi način života. Ali sve vreme sam verovao u sebe i znao šta hoću. Kad napravim paralelu između početka i kraja sezone, moram da kažem da je napredak vidan. Imamo mlad tim, ali kao najmlađi morao sam da nosim torbe starijim, ali to je bio slučaj i u Olimpijakosu. Od iskusnijih igrača poput Ala Horforda i Džordža Hila, dobio sam podršku i da guram ka svom cilju. Ali isto tako i da ne treba nigde da se žuri, jer sve će doći na svoje.

Pokuševski nije krio što je imao priliku da igra protiv igrača koje je samo mogao da gleda na TV.

– To je bio poseban osećaj. Sećam se da su Lebrona, Hardena i Durenta mogao da gledam samo preko malih ekrana, a onda odjednom igram protiv njih. Bio sam u šoku kada sam ih prvi put video. Jesu me impresionirali, ali nisam imao nikakav strah. Poseban utisak na mene su ostavili Lebron i Durent, protiv kojih ne možeš ništa da uradiš ako imaju svoj dan – zaključio je Pokuševski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike