“Di sam ja doš'o... Možda da odem kući”: Nikola Jokić pričao o prvim danima u NBA i otkrio šta je prvo kupio kada je potpisao za Denver

01.06.2021

06:13 >> 08:32

0

Autor: Adam Štulić

Sjajni srpski centar bio gost u dokumentarcu o njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću

“Di sam ja doš'o... Možda da odem kući”: Nikola Jokić pričao o prvim danima u NBA i otkrio šta je prvo kupio kada je potpisao za Denver
Copyright Profimedia.rs

Šta sve može na parketu, navijači širom sveta najbolje su mogli da vide u tekućoj sezoni, ali Nikola Jokić podjednako ima šta da kaže i kada skine dres Denvera. Sjajni srpski centar bio je gost u dokumentarcu “Čovek koji pravi razliku” na RTS, a koji je posvećen njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću, otkrivši tom prilikom i neke malo manje poznate detalje iz njegovih prvih dana u SAD.

– Dolazim na prvi glavni trening, gledam, svi kucaju ovako, kucaju onako, brzi, lete… Au, bokte, di sam ja doš’o… Idem ja možda kući… Možda sam se uplašio, ali sam shvatio da imam vremena da naučim, da ojačam, da budem možda i brži – kazao je Nikola i otkrio na koji način je uspeo da se “ukrca” u NBA karavan.

Profimedia

– Moram da ih usporim, ne mogu sa njima, mnogo su brzi. Bolje neka oni igraju u mom ritmu. To mi je ostalo iz Mege, da ja igram kako meni odgovara, a ne kako oni hoće.

Istakao je srpski as da su Denver, on i trener Majk Meloun zajedno rasli.

– Kada sam došao u Denver rekao sam da bih voleo da budem njihov Tim Dankan, jer je on celu karijeru proveo u San Antoniju. Bože zdravlja, voleo bih da odigram čitavu karijeru u Denveru, mada sam obećao Mišku da ću odigrati još jednu sezonu u Megi – kazao je Jokić, istakavši da košarkaši sa ovih prostora u NBA zanju gde treba da igraju.

Nikola Jokić

 – Mi iz bivše Juge znamo da igramo, imamo tu neku lucidnost, to nešto malo… To nešto je veoma malo, ali to malo je veoma puno, ako znate na šta mislim. Kad sam došao u Ameriku, video sam da mogu da im ponudim tu neku raznovrsnost. Nisam najbolji u tome, nisam najbolji u tome, nisam najbolji u tome, ali mogu to, to, to, mogu svašta da uradim. 

Nije nikakva tajna da je najveći favorit za osvajanje MVP priznanja u najjačoj ligi na svetu veliki zaljubljenik u konje, s toga i ne čudi šta je prvo kupio kada je potpisao ugovor sa Nagetsima.

– Nazvao sam mamu i tatu da im kažem da sam potpisao i da sada možemo kupiti konja. To je prva stvar koju sam kupio kada sam “došao do love.” Bože dragi – otelo se, iskreno, Jokiću, koji je govorio i o problemu s viškom kilograma i fizičkom spremom po dolasku u Denver.

Profimedia

– Bio sam debeljuca do prošle godine. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sve kolače, paprikaš, žuta supa sa malo više masti. I taj neki period sam naučio nešto. Pred svaku utakmicu pojedem nešto što ne trebalo. Da li komadić pice, kokice, nešto samo da je nezdravo. Protiv uroka. Nisam mogao stvarmo nijedan sklek da uradim. Počeo sam sa ženskim i šta sve nisam radio… U Vojvodini sam se povredio na prvom treningu, u Megi sam se povredio na prvom treningu, u juniorskoj reprezentaciji sam se povredio na prvom treningu, i u Americi sam se povredio na prvom treningu – otkrio je Nikola Jokić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike