Vučević pokvario noć za pamćenje Alekseja Pokuševskog (video)

30.12.2020

07:16 >> 07:23

0

Autor: Adam Štulić

Mladi Srbin postigao prve poene u NBA

Vučević pokvario noć za pamćenje Alekseja Pokuševskog (video)
Copyright Profimedia

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski postigao je prve poene u NBA ligi. U trećoj deonici meča protiv Orlanda, doskorašnji košarkaš Olimpijakosa popravio je svoj promašaj, postigavši prvi koš u najjačoj ligi na svetu, ali mu je noć za pamćenje “pokvario” Nikola Vučević.

Crnogorski centar bio je najzaslužniji za slavlje Medžika (118:107 – 34:27, 26:29, 27:29, 31:22), koji su prvi put u istoriji franšize, duge 31 godinu, sezonu startovali sa četiri pobede u prva četiri kola.

Pročitajte još

– Srećni smo što smo tu gde jesmo, što smo sezonu počeli s 4-0, ali smo istovremeno i svesni da postoji mnogo stvari koje možemo bolje, posebno u defanzivi. Pozitivno je što znamo da možemo da pobeđujemo, tako da možemo da radimo na tim stvarima, postanemo bolji i napravimo korak napred – rekao je posle meča Vučević.

Vučević je protiv Oklahome ostvario dabl-dabl učinak (28 p, 10 sk) i bio je najzaslužniji za to što je Orlando, uz Atlantu Bogdana Bogdanovića, jedini neporaženi tim u novoj sezoni NBA lige, a ujedno je postavio i rekod franšize po broju koševa iz igre. Sa 12 protiv Tandera, stigao je do brojke od 4.083 pogodaka, prestigavši Nika Andersona, koji je stao na 4.075.

– Nikola je veliki profesionalac, predan, savestan igrač… Pripisuje mi velike zasluge za to što igra dobro otkako sam preuzeo ekipu. U Orlandu nema igrača kojem sam manje pomogao nego njemu. Način na koji radi, koliko vremena ulaže, pre dve godine je bio na Ol staru, prošle sezone naš najbolji igrač… U odličnoj je formi i spreman je da ima zaista sjajnu godinu – istakao je trener Orlanda Stiv Kliford.

Pored crnogorskog reprezentativca, Orlando su do istorijskog trijumfa vodili Bejkon (18 poena), Furnije, Ros (po 14) i Fulc (11 p, 10 as), dok su u Oklahomi poenterski raspoloženiji bili Šej Alesander (23), Robi (19), Dort (15) i Muskala (14).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike