Buker izbacio Lejkerse i odveo Finiks na duel sa Jokićevim Denverom

04.06.2021

05:55 >> 05:58

0

Fenonemalni bek Sansa šutirao trojke 8/10 uz ukupno 47 poena

Buker izbacio Lejkerse i odveo Finiks na duel sa Jokićevim Denverom
Copyright Profimedia

Košarkaši Finiksa slavili su pobedu i eliminaciju u Stejpls ekipe aktuelnih šampiona NBA Los Anđeles Lejkers.  “Sunca” su do velikog uspeha došli trijumfom 113:100 zahvaljujući još jednoj sjajnoj partiju Devina Bukera koji je postigao 47 poena uz fantastičnih 8/10 u šutu za tri poena.

Pored takvog Bukera drugi nisu morali da imaju neko specijalno šutersko veče, jer kod Lejkersa i inače nije bilo dovoljno snage da se odupru mlađem i poletnijem timu iz Arizone.

Entoni Dejvis je probao da pomogne “jezerdžijama”, ali je oštećeni meniskus stvarao takve bolene u kolenu da je posle pet minuta provedenih na parketu morao da odustane. Na drugoj strani, na povredu ramena žalio se Kris Pol, ali on je uspeo da izdrži više od 20 minuta u igri i da za to vreme pomogne ekipi sa skromnih osam poena.

Sa jedino raspoloženim Lebronom i Denisom Šrederom domaći i nisu mogli da se nadaju vraćanjem serije u Finiks na sedmu utakmicu. Duel je bio veoma brzo odlučen, jer kod 10:16 Finiks za četiri minute stvara ogromnu prednost serijom 17:2, što će do kraja utakmici biti nedostižno za njihovog rivala.

U nastavku prednost je prelazila i granicu od “plus 20”, pa su otprilike svi akteri jedva čekali da se ova utakmici i zvanično završi kako bi svako nastavio da se bavi svojim problemima. Finiksova nesanica biće Nikola Jokić koji dolazi u nedelju uveće na prvi meč u seriji, dok će Lejkersi probati da pronađu uzroke jedne loše sezone.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike