Jokić naterao Portland da traži trenera: Razlaz Blejzersa i Stotsa, Nurkić na izlaznim vratima

05.06.2021

06:39 >> 07:04

0

Tim srpskog centra eliminacijom u plej-ofu ubrzao kraj saradnje iskusnog stručnjaka i ekipe iz Oregona

Jokić naterao Portland da traži trenera: Razlaz Blejzersa i Stotsa, Nurkić na izlaznim vratima
Copyright PORTLAND, OREGON - JUNE 03: Head coach Terry Stotts and Jusuf Nurkic #27 of the Portland Trail Blazers talk in the third quarter against the Denver Nuggets during Round 1, Game 6 of the 2021 NBA Playoffs at Moda Center on June 03, 2021 in Portland, Oregon.,Image: 614313702, License: Rights-managed, Restrictions: NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement., Model Release: no, Credit line: Profimedia

Teri Stots nije više trener Portland Trejl Blejzersa, nakon devet sezona provedenih na klupi tog tima. Američki mediji spekulišu da će utakmica protiv Denvera za konalčnih 4-2 u korist Nagetsa biti poslednja i za centra iz BiH Jusufa Nurkića, pa čak i njegove reči na kraju meča tumače kao željom da promeni sredinu.

Gazde Portland i trener Stots dogovorom su potvrdili spekulacije da će na kraju sezone svako krenuti svojim putem ako se ona završi po scenariju koji je odgovarao Denveru i Nikoli Jokiću. Dve strane su se u petak sastale i dogovorile rastanak a klub se nakon toga po tradiciji oglasio saopštenjem u kojem se Stotsu želi sve najbolje u nastavku karijere.

Profimedia

Stots će ostati zapisan kao drugi najuspešnjiji trener u istoriji ove franšize, jer je u devet godina vodio tim do skora 402-318 i do osam učešća u plej-of fazi. Takođe, pamtiće se da je otišao posle neuspešnog pokušaja da eliminiše Denver predvođen Nikolom Jokićem, koji ga je sa 126:115 ispratio iz “Moda centra”

– Izuzetno poštujem Terija i ono što je postigao u proteklih devet sezona. Ovo je bila teška odluka i na ličnom i na profesionalnom nivou, ali u najboljem je interesu franšize da krenemo u drugom pravcu. Teri će uvek zauzimati posebno mesto u porodici Trejl Blejzersa i celog Portlanda – rekao je predsednik košarkaških operacija Nil Olši.

Stots je doveo Blejzerse do finala Zapadne konferencije 2019. godine i još dva  polufinala.

Kao mogući kandidati da zauzmu mesto trenera Portlanda spominju se asistent u štabu LA Klipersa Čonsi Bilaps, bivši trener Niksa i Roketsa Džef Van Gandi, Majk D Antoni koji pomaže Stivu Nešu u Bruklinu…

Profimedia

Videće se i koliko će značiti to što najbolji igrač Demijen Lilard želi na klupi legendarnog Džejsona Kida, što je priznao u izjavi za “Jahu sports”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike