Dončić nemoćan da zaustavi prokletstvo domaćeg terena: Klipersi izborili majstoricu!

05.06.2021

05:46 >> 12:22

0

Mevsi sa Bobijem Marjanović kao startnim centrom poraženi u svom domu rezultatom 103:97

Dončić nemoćan da zaustavi prokletstvo domaćeg terena: Klipersi izborili majstoricu!
Copyright Profimedia

Prokletstvo domaćeg terena u plej-of seriji mečeva između Dalasa i Klipersa nastavilo se porazom “Mevsa” pred svojom publikom u “Ameriken erljans centru” rezultatom 104:97. Nijedna od ekipa dosad nije doživljavala domaći parket kao svoju prednost, pa Dalasu ostaje nada da će se taj trend nastaviti i sa poslednjim duelom kada ih Klipersi dočekuju u Los Anđelesu.

Ništa nije vredelo domaćem timu ni još jedna fantastična partija Luke Dončića koji je ubacio 29 poena, zabeležio 11 asistencija i osam skokova, jer su pali u završnici pred raspoloženim Kavajom Lenardom, pravim liderom kada je to njegovoj ekipi bilo najoptrebnije – 45 poena, šest skokova i tri asistencije.

Utakmica je prelomljena u poslednjih pet minuta, kada su pri rezultatu 88:90 za Kliperse, gosti zahvaljujući Lenardu i Redžiju Džeksonu napravili seriju 12:4 od koje se Mevsi nisu mogli da oporavedo kraja.

Boban Marjanović je odigrao još jednu utakmicu kao starter, ali se zadržao na terenu svega 17 minuta i za to vreme imao je više nego dobar učinak od 12 poena, devets kokova i jedne asistencije. Kod pobednika pored Lenarda istakli su se Džekson sa 25 i Pol Džordž sa 20 poena.

renutni rezultat je 3-3 u seriji, a odlučujući duel igraće se u Los Anđelesu. Pobednik će se u narednoj rundi sastati sa Jutom, koja je svoj posao sa Memfisom završila u pet mečeva – 4-1.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike