Jokićev nestvaran podatak: Nikola za istoriju!

05.06.2021

21:00 >> 05:51

0

Autor: N. St.

Neverovatni srpski centar piše nove stranice istorije

Jokićev nestvaran podatak: Nikola za istoriju!
Copyright Profimedia

Odveo je Nikola Jokić Denver u polufinale Zapada. Na njegovim krilima su Nagetsi uspeli na startu plej-ofa da eliminišu Portland ukupnim rezultatom 4:2 u seriji.

U šestoj utakmici je srpski centar briljirao. Dao je 36 poena u tom meču, od čega 20 u trećoj deonici kada se meč lomio. Po završetku duela je dobio čestitke od svih, posebno od Demijena Lilarda.

A, kako Srbin igra u doigravanju najbolje govore brojke koje su izneli američki mediji.

Nikola je prešao brojku od 1000 poena u plej-ofu u karijeri. Njegov prosek na 39 mečeva u doigravanju je – 26 poena, 11.1 skok i 6 asistencija. Nijedan drugi igrač u istorij NBA lige nije imao prosek od 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija u prvih 39 plej-of utakmica. Takođe procenti su mu neverovatni (52 odsto za dva, 42 za tri i 85 sa linije penala) – otkrio je Džastin Kubatko, pedantni statističar.

Kada se uzme u obzir koje sve legende su igrale u najjačoj ligi na svetu jasno je da je Nikola ostvario nešto spektakularno. Priliku da nastavi da pokazuje zbog čega je prvi kandidat za MVP priznanje imaće u polufinalnim duelima sa Finiksom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike