Jokićevo još jedno MVP izdanje, ali nije svemoguć: Denver doživeo novi poraz u Arizoni (VIDEO)

10.06.2021

05:46 >> 08:12

0

Autor: Milan Nastić

Finiks pobedio Nagitse sa 123:98

Jokićevo još jedno MVP izdanje, ali nije svemoguć: Denver doživeo novi poraz u Arizoni (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York/

Nikola Jokić odigrao je još jednu odličnu partiju i dokazao zašto je proglašen za MVP igrača u NBA, ali ni to nije bilo dovoljno da se pobedi Finiks i napravi brejk u Arizonu.

Sansi su ponovo bili bolji od Nagitsa rezultatom 123:98 (25:21, 27:21, 34:25, 37:31) i tako poveli sa 2:0 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Očigledno da srpski košarkaš ne može sam da nosi tim iz Kolorada, iako je ostvario još jedan dabl-dabl.

Stameni Somborac je za 30 minuta provedenih na parketu, postigao 24 poena, imao 13 skokova, uz šest asistencija, ali ostali deo ekipe nije pratio najboljeg igrača NBA, pa je poraz od Finiksa bio neminovan.

Pročitajte još

Najzaslužniji za trijumf kluba iz Arizone je Kris Pol koji je ubacio 17 poena, ali uz to je ostvario i 15 asistenacija, i jednostavno košarkaški Denvera nisu imali rešenje za raspoloženog Amerikanca, koji je svojim dodavanjima i pasovima izluđivao košarkaše gostujuće ekipe.

Kad se na to doda da su domaći igrači postigli 18 trojki od 38 pokušaja (skoro 50 odsto), drugačiji ishod utakmice nije mogao ni da se očekuje.

Finiks je zasluženo stigao do novog trijumfa, jer su tokom čitavog meča kontrolisali igru i rezultat,  ne dozvolivši Denveru da ih i jednog trenutka  ugroze.

Još jednom se pokazalo kada nema Nikole Jokića na parketu, da se tada igra Nagitsa ruši, tako je bilo i jutros.

Jednostavno u ovakvim utakmicama, ne može jedan igrač da drži celu ekipu, a pritom da nema podršku saigrača.

Najbolji pokazatelj je i taj da su Milsap i Porter postigli po 11 poena, što dovoljno govori da tim iz Kolarada, osim Jokića u svojim redovima nije imao raspoloženog strelaca.

Sa druge strane, Finiks su predvodili Buker sa 18 koševa, 13 skokova i šest asistencija, kao i pomenuti Kris Pol sa 17 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike