Milvoki se ne predaje: Tandem Midlton – Adetokunbo srušio Bruklin

11.06.2021

05:43 >> 07:09

0

Autor: Milan Nastić

Njih dvojica postigli 68 od ukupnih 86 poena Baksa

Milvoki se ne predaje: Tandem Midlton – Adetokunbo srušio Bruklin
Copyright Tanjug/(AP Photo/Morry Gash/

Košarkaši Milvokija ostali su u trci za plasman u finale Istočne konferencije. Baksi su slavili protiv Brkuklina sa 86:83 i time pokazali da mogu da se nadigravaju sa odličnim Netsima koji u trećem meču nisu izgledali na ekipu koja se smatra jednim od najvećih favorita za osvajanje NBA prstena.

Trenutni rezultat u seriji je 2:1 za Bruklin.

Pročitajte još

Najzaslužniji za trijumf Milvokija bili su Kris Midlton i Janis Adetokunbo koji su postigli čak 68 poena od ukupnih 86 i time zadržali svoju ekipu u igri za mesto koje vodi u finale te konferencije.

Što se tiče samog meča, domaćini su odlično krenuli, već posle prve četvrtine imali su dvocifrenu razliku (30:11), međutim košarkaški Bruklina se nisu predavali i već pred kraj prvog poluvremena uspeli da anuliraju minus od 19 poena, vratili se u igru za trijumf i u drugom poluvremenu viđena je veoma neizvesna utakmica.

U nastavku meča igralo se koš za koš, ušlo se u neizvesnu završnicu, čak su Netsi preko Durenta poveli sa 83:80, ali u samoj završnici Basksi prave seriju od 6:0 i tako na radost svojih navijača dolaze do prvog trijumfa u polufinalnoj seriji.

Što se tiče efikasnosti kod domaćina Midlton je ubacio 35, dok je Adetokunbo završio sa  33 koša, uz to njih dvojica su ostvarili čak 29 skokova i bili ubedljivo najbolji akteri u toj utakmici.

Na drugoj strani Kevin Durent je postigao 30 poena, a Kajri Irving 22.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike