Simonović i Petrušev produžili finalnu seriju: Zvezda i Mega će igrati majstoricu

11.06.2021

19:57 >> 20:50

0

Autor: M. R.

Izabranici Vladimira Jovanovića slavili u drugom susretu - 86:79

Simonović i Petrušev produžili finalnu seriju: Zvezda i Mega će igrati majstoricu
Copyright MN PRESS

Ko će biti šampion Srbije u košarci znaće se tek posle majstorice.

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da završe posao posle dva meča finalne serije protiv Mege, pa je sada rezultat 1-1. Izabranici Vladimira Jovanovića su imali veliku želju da produže trajanje prvog finala prvenstva Srbije u kome učestvuju i to su i uspeli. Drugi meč su dobili u dvorani „Mega Factory“ na krilima Simonovića i Petruševa rezultatom – 86:79 (35:17, 10:29, 20:12, 21:21).

Treći i odlučujući dvoboj je na programu u nedelju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Istrčali su košarkaši Mege na domaći teren sa mnogo većim samopouzdanjem nego što je to bio slučaj u prvom finalnom okršaju, koji su izgubili sa 29 razlike. Prva četvrtina je protekla u njihovoj potpunoj dominaciji, na koju Zvezda oslabljena neigranjem Lojda i Voldena, nije imala spremljen odgovor. Već posle tri i po minuta izabranici Vladimira Jovanovića imali su dvocifreno vođstvo (16:6). Razliku je pravio sjajan ofanzivni skok, koji im je posle skoro svakog promašaja davao priliku za popravni. Simonović je bio veoma raspoložen, ali su ga dobro pratili i ostali saigrači. Novak je pogodio za 26:11, Momirov povećao na 29:12, a razigrani Matković zakucao za 35:17. Bio je to krajnji rezultat prve četvrtine.

U drugom periodu slika na parketu je bila potpuno drugačija. Zvezda se razbudila, pokrenuli su je Hol, Dobrić i Davidovac, koji su režirali seriju 12:1. Iks faktor iz polufinala – Luka Cerovina je trojkom presekao žestok nalet regionalnog šampiona i vratio dvocifreno vođstvo – 39:29. Međutim, Dobrić nije želeo da stane. Do kraja ove deonice crveno-beli su bili bolji tim na terenu, pa su na poluvreme otišli sa pola koša prednosti – 46:45. Drugi period su dobili sa ubedljivih – 29:10.

Posle prve četvrtine u znaku Mege, i druge koja je bila u znaku Zvezde, treća je donela ponovo bolju igru tima Vladimira Jovanovića. Hol je crveno-belima na početku doneo vođstvo 49:45, a onda je Mega brzo pokazala reakciju… Počeo je da pogađa i Petrušev, nastavili su Simonović i Kazalon, pa su domaći ponovo bili u ritmu koji im odgovara, a Zvezdi je posao dodatno bio otežan zbog povrede Uskokovića. Pred odlučujućih deset minuta vodili su domaći – 65:58.

Bilo je tada pitanje da li će još jednom Zvezda uspeti da uhvati zalet i doći do preokreta. Dobrić je pokušavao da izbegne igranje majstorice, ali je na drugoj strani bilo više igrača koji su želeli da se finalna serija produži.

Milosavljević, Tepić I Petrušev su povećavali prednost Mege, Simonović je dominirao u skoku, a Dobrić je uporno smanjivao zaostatak… Do kraja su se smenjivale slične situacije, a domaći su uspeli da odole naletima najbolje igrača crveno-belih.

Upisana je istorijska pobeda, prva u finalima prvenstva Srbije za Megu.

MEGA: Petrušev 16 (3sk), Novak 4 (7as), Simonović 19 (20sk), Kazalon 9 (6sk), Milosavljević 12, Tepić 9 (3sk, 4as), Kljajević, Momirov 3, Cerovina 3, Matković 8 (5sk), Simanić 3, Langović.

CRVENA ZVEZDA: Hol 19 (6as), Lazić 3, Dobrić 31 (5-3 za tri, 3sk, 3as), Jagodić Kuridža, Noko 10 (9sk), Uskoković 2, Davidovac 10 (4sk, 5as), Rit, Radanov, Simonović 2, Kuzmić 2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike