Radonjić: Osporavani Hol je bio važna karika za dve titule

13.06.2021

21:01 >> 21:07

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde pričao posle trijumfa

Radonjić: Osporavani Hol je bio važna karika za dve titule
Copyright MN Press

Sa Dejanom Radonjićem na klupi su pehari zagarantovani za Crvenu zvezdu. Treći put je u trenerskoj karijeri na klupi crveno-belih osvojio triplu krunu, ukupno 12. do sada.

Do novog trofeja je sa ekipom stigao pobedom u trećem meču finalne serije protiv Mege (77:65).

Pričali smo i previše o svemu tome, napornog plej-ofa u ABA ligi, polufinale, finale, bez odmora, treninga smo odigrali plej-of KLS. U finalu smo se sastali sa Megom koja je ove godine napravila fantastičan rezultat. U tri meča smo se borili da dođemo do titule. Večerašnja utakmica je bila očekivano teška, posebno kada se igra za pehar i kada svi znamo da je ostao jedan meč – počeo je Radonjić izlaganje u izjavi za „Arenu sport“.

MN Press

Nastavio je u istom dahu.

– Potrebno je da koncentracija bude adekvatna, ona nije postojala u drugom meču ove serije. Pronašli smo energiju da odigramo još jedan meč, što nije bilo lako. Ta potrošnja je bila, pomalo neočekivano, veća nego što bi trebalo da bude ili što je bilo planirano. Uspeli smo da u tvrdoj utakmici slavimo i da sezonu završimo sa velikim zadovoljstvom. Uz sve probleme koje smo imali od kada sam došao na klupu, bilo je toliko toga da mogu da kažem da je ogroman uspeh. Ostali smo bez Lojda u ovoj seriji, sitne povrede, pojedinci su jedva stajali na nogama od umora i to je još jedan razlog za zadovoljstvo.

Najefikasniji akter meča bio je Lengston Hol sa 24 poena.

Sve vreme je osporavan, a za nas je bio igrač koji je igrao izuzetno značajnu ulogu i u finišu ABA lige, sada je to nadogradio i košgeterskim učinkom u ovom plej-ofu što je dodatno podiglo utisak. Bio je jedna karika koja nam je omogućila da budemo dobri i u završnici ABA i KLS. Drago mi je zbog njega. Naravno, čestitam svim momcima na svemu što smo napravili. Posebno navijačima koji su došli da nam pomognu, dali su nam dodatni motiv da prevaziđemo sve probleme – završio je Radonjić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike