Zvezda je šampion: Hol i Dobrić doneli triplu krunu

13.06.2021

20:20 >> 21:04

0

Majstorica u Pioniru pripala domaćem timu

Zvezda je šampion: Hol i Dobrić doneli triplu krunu
Copyright MN Press

Savršen završetak turbulentne sezone. Promene trenera, muke sa sastavom tima, problemi sa pozitivnim testovima na koronu. Korz sve to su košarkaši Crvene zvezde prošli i uspeli da dođu do triple krune.

Posle Kupa i ABA lige, osvojili su i domaći šampionat. U trećem meču finalne serije su savladali Megu – 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15).

Iks faktor u odlučujućem meču svakako je bio neverovatni Lengston Hol (24, 4as), a verovatno ključni momenat meča bila je trojka Ognjena Dobrića preko ruke na tri minuta pre kraja za “+8” (68:60).

Prvo poluvreme je bilo neizvesno, menjale su se ekipe u vođstvu, ali su crveno-beli na pauzu otišli sa vođstvom (44:36).

Znatno agresivnije je domaćin započeo drugo poluvreme, Mega na to nije imala rešenje. Blistao je Hol na obe strane parketa i u 27. minutu je na semaforu stajalo ogromnih “+17” (57:40). Izgledalo je da je tada meč rešen…

MN Press

Međutim, tako nije mislila Mega. Trojka Momirova ih je “probudila”, Simonović se razigrao i u potpunosti su se vratili u igru. A, onda je Milosavljević na pet minuta pre kraja pogodio trojku i vratio dramu (63:58). Na to je odgovor imao Dobrić i spomenutom trojkom je odbio nalet i “pogurao” svoju ekipu do titule.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – Tepić je bio polovičan sa penala, Noko je uhvatio loptu, ali je Noko izgubio. Jovanović je tražio tajm-aut. Simonović je promašio trojku, a Tepić je u borbi za skok napravio faul, odgurnuo je Simonovića s leđa. Bunio se kod arbitara, bezuspešno. SImonović je pogodio oba penala i doneo ogromnu prednost svom timu (73:62). Tepić promašio šut za tri i to je bilo to. Zvezda je pametno čuvala vreme, a Simonović je onda pogodio trojku da uveća konačnu razliku (76:62). Milosavljević je uzvratio istom merom (76:65). Tepić je napravio zatim bespotreban faul i omogućio Simonoviću da postavi konačan rezultat (77:65).

38′ – Promašaji Hola i Milosavljevića. Dobrić preko ruke pogađa za tri, Jovanović ekspresno reaguje tajm-autom (68:60). Ujedno mu je to i prva trojka na meču iz četvrtog pokušaja. Matković je potom fauliran, bio je polovičan sa penala (68:61). Dobrić i Davidovac su uz mnogo sreće uspeli da se izbore za novi napad, a Hol je pogodio trojku za dvocifrenu prednost svog tima (71:61).

36′ – Milosavljević pogađa za tri na pet minuta pre kraja meča (63:58). Sudije su u pauzi gledale snimak i potvrdile da nije gazio liniju. Noko je potom dobio loptu i zakucao pod faulom Petruševa. Petršuev zatim pravi faul u postavljanju bloka što mu je četvrta lična, mora na klupu (65:58). Noko je faulom sprečio poene Simonovića, sudije su gledale snimak da vide postoje li elementi za nesportsku ličnu, nisu ih pronašli, nema nesportske. Simonović daje oba penala (65:60).

34′ – Hol uz malo sreće poentira i dolazi do svog 21. poena na meču. Simonović poentira na pas Petruševa. Davidovac poentira uz zvuk sirene iz veoma teške pozicije, preko ruke (63:54). Petrušev je polovičan sa penala (63:55).

32′ – Promašaji na obe strane. Uspeva to da prekine Dobrić tako što hvata sopstveni promašaj i pogađa “flouter”. Matković ispravlja promašaj saigrača i pogađa posle ofanzivnog skoka (59:52).

TREĆA ČETVRTINA

30′ – Bolja igra Mege u završnici trećeg kvartala. Simonović poenima sa penala vraća razliku na jednocifrenu (57:49). Hol se vratio u igru, u momentu kada je izašao sa terena Zvezda je imala 15 poena prednosti. Posle novog, četvrtog faula Lazića, faula je Simonović bio polovičan sa linije penala (57:50). Kuzmić pravi faul u napadu, a Kazalon je promašio daleku trojku uz zvuk sirene.

28′ – Odlična akcija Simonovića i Noka za nove lake poene (57:40). Simonović uzvraća u redovima Mege za lake poene na obruču. Momirov daje trojku, Radonjić ekspresno reaguje (57:45). Tepić krade loptu Uskokoviću, Matković zakucava (57:47).

26′ – Čvrsta odbrana Zvezde pravi velike probleme Megi. Noko posle ofanzivnog skoka pogađa, Jovanović reaguje tajm-autom. Potom Noko obezbeđuje lake poene za Radanova. Petrušev zakucava (53:40). Hol promašuje za tri, pa se iskupljuje ekspresno ukradenom loptom i poenima u kontri. Petrušev pravi treću ličnu prilikom postavljanja bloka (55:40), a Hol traži izmenu zbog umora.

24′ – Nesporazum Milosavljevića i Petruševa i izgubljena lopta. Tom priliko mje centar Mege gurnuo Lazića, došlo je do malih čarki. Sudije nisu reagovale. Davidovac zatim pogađa trojku posle ofanzivnog skoka Noka (49:36). Milosavljević promašuje otvorenu trojku. Kazalon faulira Hola. Dobrić gubi loptu, pa pokušava da zaustavi napad, tom prilikom je došlo do nezgodnog pada i udarca, a Davidovac je pre toga faulom sprečio lake poene. Klupa Mege je tražila nesportsku ličnu, pa su sudije odlučile da pogledaju snimak. Odluka nije promenjena, nema namerne lične. Simonović pogađa oba bacanja (49:38). Petrušev zatim pravi drugu ličnu faulom na Noku. Davidovac pravi grešku, ali posle dobre odbrane Hola Dobrić promašuje otvorenu trojku. Lazić je primoran da napravi treću ličnu kako bi sprečio brzu kontru rivala.

22′ – Treća lična greška za Meginog Simonovća što može da predstavlja problem za tim u nastavku meča. Lazić promašuje trojku iz velike udaljenosti, az tri promašuje i Milosavljević na drugoj strani. Dobrić koristi prostor za prodor i prvu dvocifrenu prednost na meču (46:36).

DRUGA ČETVRTINA

20′ – Noko promašuje i sa linije za slobodna bacanja, previše promašaja centra Zvezde u dosadašnjem toku meča. Milosavljević promašuje za tri, tvrdi da je loptca dokačila mrežu, sudije su gledale snimak i ustanovile da to nije tačno. Hol poentira posle prodora, Jovanović odmah reaguje tajm-autom (39:34). Radanov odmah pravi faul i seče napad Mege. Tepić promašuje za tri, da bi Kazalon zatim faulirao Hola na šutu za tri. Plej Zvezde je dao oba i doneo najveću prednost svom timu u meču (42:34). Pre slobodnih bacanja Cerovine je Radonjić tražio minut odmora. Cerovina daje oba penala, a onda Milosavljević pravi faul, ponovo na šutu za tri. Dobrić je dao dva od tri pred odlazak na pauzu (44:36).

Kada je statistika u pitanju prednjače Hol na jednoj (17, 3as) i Petrušev na drugoj strani (12, 4sk).

18′ – Simanić pogađa za tri, Hol nastavlja tamo gde je stao u poenterskom smislu. Posle poena Tepića Radonjić reaguje minutom odmora (34:34). Po povratku na parket Davidovac pogađa za tri (37:34)

16′ – Na poene Kuzmića posle nekoliko finti odgovara Petrušev. Pre toga je Lazić napravio drugu ličnu grešku. Simonović je zatim odličnom fintom došao do poena, a onda je pokazao mlađem imenjaku i prezimenjaku šta znači iskustvo. Odlično se postavio i naterao Meginog Simonovića da napravi drugu ličnu grešku, pa je morao na klupu.

14′ – Seriju grešaka na obe strane prekida Zvezdin Simonović trojkom za tajm-aut Jovanovića (28:27).

12′ – Na poene Dobrića Cerovina odgovara trojkom (23:27).

PRVA ČETVRTINA

10′ – Veoma zanimljiva prva četvrtina puna promena u vođstvu. Posle prvih 10 minuta Mega ima prednost – 21:24.

8′ – Okršaji dvojice Simonovića, Megin je uspešniji pošto pored poena uspeva da iznudi faul starijeg imenjaka i prezimenjaka. Posle toga je Radonjić posla ona teren Davidovca da proba da zaustavi Simonovića. Petrušev pogađa za tri (14:18). Uskoković pogađa za tri (17:18).

6′ – Neverovatni Hol postiže 10. uzastopni poen na meču. Odgovara na poene Milosavljevića posle prodora (14:13).

4′ – Hol promašuje za tri, Petrušev o tablu daje trojku i produžuje seriju svog tima na 9:0 (4:9). Ne uspeva Zvezda da uzvrati, a Petrušev pravi faul u napadu posle odbrog postavljanja Lazića. Buni se centar Mege zbog toga. Hol konačno prekida niz rivala (6:9). Novak promašuje, Hol ponovo pogađa (8:9).

2′ – Utakmica je počela poenima Dobrića po faulom, promašio je dodatno bacanje, ali se iskupio odmah i dao četiri uzastopna poena (4:0). Petrušev je uzvratio istom merom (4:4).

20:25′ – Poznate su i petorke za meč.

Zvezda: Hol, Lazić, Dobrić, Kuridža, Noko

Mega: Kazalon, Milosavljević, Novak, Simonović, Petrušev

20:22′ – Na večerašnjem meču Radonjić ne može da računa na povređeni tandem Lojd-Volden. U tim se vratio Uskoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike