Bogdanović cepao mrežicu, Atlanta stigla do pobede nad Filadelfijom u poslednjim sekundama (VIDEO)

15.06.2021

05:57 >> 08:01

0

Autor: Milan Nastić

Hoksi slavili sa 103:100, srspki košarkaš ubacio 22 poena

Bogdanović cepao mrežicu, Atlanta stigla do pobede nad Filadelfijom u poslednjim sekundama (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson/

Bogdan Bogdanović rešetao mrežicu Filadelfiji, Atlanta izjednačila u polufinalnoj seriji NBA na 2:2, u kratkim crtama to je obeležilo četvrti meč polufinalne serije u najjačoj ligi na svetu.

Hoksi su u uzbudljivoj završnici pobedili Sikserse sa 103:100, a jedan od najzaslužnijih u trijumfu bio je i srpski reprezentativac koji je meč završio sa 22 poena i pet skokova za 42 minuta.

Pročitajte još

Mnogo preokreta je bilo u meču u kojem je prvo poluvreme pripalo Filadelfiji, a drugo Atlanti.

Gosti su bolje ušli u meč, već od prvog minuta krenuli su silovito i posle prve četvrtine imali prednost od devet poena.

U tom ritmu su nastavili su i u drugoj deonici, povećali prednost i na odmor otišli sa plus 13 (62:49).

U nastavku mnogo bolje izdanje igrača Atlante, i polako počeli da smanjuju prednost.

Razigrali su se Jang, koji je odlično asistirao, Bogdanović, pogađao iz svih pozicija, dok je Klint Kapelo igrao odlično u defanzivi i na kraju uspeli da preokrenu meč i stignu do važnog trijumfa.

Igrači Filadelfije nisu uspeli da ponove odličnu igru iz prvog poluvremena, a najbolji pokazatelj je i taj, da je nesuđeni MVP Džoel Embidi bio van ritma i meč završio za njega skromnih 17 poena, i 21 skokom, ali uz katastrofalan procenat šuta iz igre 4/20.

On u nastvaku utakmice nije postigao nijedan poen iz igre, što dovoljno govori da su u defanzivu igrači Atlante odigrali bez greške.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, oba tima su se menjala u vođstvu, a odlučujući momenat se dogodio 16 sekundi pre kraja meča kada je Atlanta imala prednost od pola poena, odgovornost u Filadefiji preuzeo je Embid, ali na sreću domaćih navijača, promašio je otvoren šut, i nedugo zatim doneo neviđenu radost za tim za koji igra srpski košarkaš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike