Nema predaje ni kada sve deluje izgubljeno: Marinine lavice spektakularnom pobedom otvorile EP

17.06.2021

18:19 >> 18:34

0

Srpske košarkašice u dramatičnoj završnici savladale Italijanke

Nema predaje ni kada sve deluje izgubljeno: Marinine lavice spektakularnom pobedom otvorile EP
Copyright Ženska košarkaška reprezentacija Srbije/KSS

Najbolje košarkašice Srbije ostvarile su pobedu su na startu Evropskog prvenstva u Španiji. One su u dvorani “La Fonteta” u Valensiji bile bolje od Italijanki rezultatom 86:81 posle produžetka.

Italijanke su tokom cele utakmice konstantno vodile sa par poena razlike, pa su u poslednji minut ušle sa pet poena prednosti. Naše nikako nisu uspevale da spoje dve jake odbrane uz dva sigurna napada, sve dok presing nije konačno urodio plodom na pola minuta pre kraja.

Tada su Sonja Vasić i Jelena Bruks uspele da donesu izjednačenje i da na šest sekundi dobiju priliku za pobedu. Ipak, Vasićeva je greškom u koracima odvela meč u produžetak od pet minuta.

U dramatičnoj završnici, igračice Marine Maljković došle su drugi put do vođstva na meču na dva minuta pre kraja (80:79), posle čega je igra postala sigurnija pod oba obruča, posebno u odbrani kod zagrađivanja koša. Odlučujući poeni došli su sa linije bacanja, koje su nepogrešivo izvodile Nevena Jovanović i Vasićeva, najefikasnija akterka meča sa 27 poena.

Reprezentacija Srbije, koja brani bronzu sa prošlog šampionata, takmičenje u grupi B nastavljaju sutrašnjim duelom protiv Grčke u 12.00 sati, pa ih u nedelju 20. juna očekuje meč protiv Crne Gore.

Srbija: Bruks 14, Crvendakić 7, Jovanović 3, Škorić 2, Vasić 27, Anderson 18, Butulija, Čađo, Dabović 7, Dugalić, Janković, Krajišnik 8.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike