Jokić opčinio Novickog: Voleo bih da sam imao Nikoline veštine

25.09.2020

09:33

0

Autor: Adam Štulić

Njegova dodavanja su tako dobra, to je šala - ističe legendarni Nemac

Jokić opčinio Novickog: Voleo bih da sam imao Nikoline veštine
Copyright MN Press

Po mnogima najbolji evropski košarkaš koji je igrao u NBA ligi Dirk Novicki nije krio oduševljenje partijama koje u tekućem plej-ofu najjače lige na svetu pruža srpski reprezentativac Nikola Jokić.

Iako u finalu Zapadne konferencije njegov Denver gubi od LA Lejkersa 3:1, Jokićeve role nisu ostale neprimećene, pa ga je tako novinar “ESPN” Zek Lav uporedio sa dostignućima legendarnog nemačkog košarkaša, posebno njegovim igrama iz plej-ofa 2011. godine.

– Vau, to je kompliment. Voleo bih da sam imao Jokićeve veštine. Njegova dodavanja su tako dobra, to je šala. Nažaost, ja sam uvek više gledao da poentiram, nego da asistiram – napisao je Novicki u poruci Zeku Lavu.

Podsetimo, Novicki je tokom NBA karijere imao prosek od 2.4 asistencije po meču, dok je u plej-ofu u sezoni 2007/08. upisao četiri pravovremena proigravanja za koš. Mladog asa Denvera, s druge strane, već sada smatraju jednim od najboljih asistenata u istoriji među igračima na centarskim pozicijama, koji je u prethodne dve takmičarske godine na sedam asistencija po utakmici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike