Kokoškov je zadovoljan: Identitet, borbenost i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje

20.06.2021 | 20:12 >> 21:43

Autor: Adam Štulić

Selektor košarkaša hvali posle tri pobede na Akropolis kupu

Copyright MN Press

Košarkaši Srbije trijumfalno se vraćaju iz Atine. Izabranici Igora Kokoškova ostvarili su sve tri pobede na Akropolis kupu i u odličnom raspoloženju čekaju početak kvalifikacionog olimpijskog turnira u Beogradu, gde će pokušati da izbore vizu za Tokio.

Posle Portorika i Meksika, „orlovi“ su u odlučujućem meču bili bolji i od domaćina Grčke (75:64), a posle meča sa ekipom Rika Pitina, selektor Srbije Igor Kokoškov odavao je utisak zadovoljnog trenera.

– Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričala je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta – rekao je Kokoškov posle utakmice.

„Orlovi“ su pokazali zavidan nivo spremnosti, odigravši tri utakmice u samo četiri dana.

– Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou – konstatovao je Kokoškov.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam