Pomračenje sunca u Los Anđelesu: Klipersi prekinuli Finiksov niz od devet pobeda

25.06.2021

05:56 >> 06:05

0

Pol Džordž vodio tim iz LA do prve pobede u finalu konferencije

Pomračenje sunca u Los Anđelesu: Klipersi prekinuli Finiksov niz od devet pobeda
Copyright Kameron Džonson, Redži Džekson/Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Košarkaši Loš Anđeles Klipersa prekinuli su trijumfalni niz Finiks Sansa kroz plej-of, pobedom pred svojim navijačima rezultatom 106:92. Bila je to prva pobeda Klipersa u finalu konferencije u istoriji franšize.

“Sunca” su položila oružje u Los Anđelesu nakon što su vezali neverovatnih devet pobeda u plej-ofu. Oni su od 1:2 protiv Lejkersa napravili preokret sa tri pobede u seriji, pa su sa glatkih 4-0 eliminisali Denver i protiv Klipersa su poveli sa 2-0.

Trenutni rezultat u finalnoj seriji na Zapadu je 2-1 za tim iz Arizone.

Oslabljeni neigranjem prve zvezde Kavaji Lenarda, Klipersi su protiv rivala pojačanog oporavljenim Krisom Polom, napravili malo čudo kada se to od njih nije očekivalo.

Do početka treće četvrtine sve je ukazivalo da će “sunca” lako doći do “brejka” na gostovanju, jer držali su rezultat pod kontrolom iako im je šut potpuno zatajio. Očekivalo se da  najjače oružje proraditi i da će posle poluvremena (46:48) krenuti još silovitije ka 3-0.

Pol Džordž, Kris Pol/Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Umesto toga, domaćin je pronašao snage da im uzvrati i to preko Redžija Džeksona i Terensa Mana, koji su serijom 10:0 (60:53) po prvi put na meču doneli kakvu-takvu prednost domaćem timu. I nisu na tome stali, jer su u periodu od 30. do 33. minuta, u još jednom u brišućem naletu ostvarili 12:0 (71:56), posle čega Finiks nije mogao da se vrati u egal.

Najefikasniji akter meča bio je srpski zet Pol Džordž sa 27 poena, uz veoma loš procenat šuta 9/26 iz igre, 15 skokova i osam asistencija. Pratili su ga Redži Džekson sa 23 i Hrvat Ivica Zubac sa 15 poena i 16 skokova. Kod gostujuće ekipe niko se nije posebno istakao – Deandre Ejton 18, Devin Buker 15, Kris Pol 15…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike